Yalçın, Memur-Sen İl Başkanlığınca Mehmet Akif Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Memur-Sen Kahramanmaraş Buluşması" ve "Hedef Bir Milyon Üye" kampanyası çerçevesinde üyelerle bir araya geldi.

Burada üyelere seslenen Yalçın, Memur-Sen'in ücret değil duruş sendikacılığının adı olduğunu belirtti.

28 Şubat'taki dramı, bu dönemden sonra büyüyen tek derdi Iphone 5 olan gençliğin bunları bilmeyebileceğini, bu dönemi yaşamamış olabileceğini dile getiren Yalçın, "Ama bu süreçten geçmiş olanların bunları unutma lüksü yok. Memur-Sen bunu unutmadı. Onun için 2000'den sonra olan 7 darbe girişiminin tamamında dalgayı kırma anlamında üzerine düşen görevi yaptı" dedi.

Türkiye'nin sıradan bir ülke olmadığını vurgulayan Yalçın, Sudan'ın Darfur eyaletine bağlı Nyala şehrinde daha birkaç yıla kadar camiden hutbenin bu ülke adına, hilafet adına okunduğunu belirterek, birilerinin gözünde "Türkiye, ayağa kalkmaması gereken bir ülkedir" düşüncesiyle "ruhu satılmış" ne kadar adam varsa onların kullanılacağını kaydetti.

- "Post modern olmadı dost modern verelim"

Bütün yapılar, terör örgütleri, vesayete ırgatlığına hevesli olanların nöbetleşe kullanılmaya devam edileceğini, bu ülkede diz çöktürme hareketinin ilelebet süreceğine dikkat çeken Yalçın, şunları kaydetti:

"Çünkü en amansız darbenin yaşandığı bir süreci yaşadık. Post modern olmadı dost modern verelim diyerek 17-25 Aralık'da operasyon çektiklerinde biz Memur-Sen ailesi olarak çok net bir cümle kurduk. Milletin çocuğunun kursağından aldığı, rızkını eksilterek verdiği, himmet ettiği ve hizmet beklediği bir mekanizma olarak, 'hizmetinizi hezimete, cemaat kelimesini cerahate dönüştürmeyin' çağrısında bulunduk. Bize 'mesele dershane' dediklerinde 'Gezi'de ağaç değildi burada da dershane değil' deyip olayın arka planı deşifre olduğunda gördük ki mesele 7 Haziran seçimlerinde Diyarbakır Belediyesi'nin arka kapısından girip, bize 'dershaneler kapanırsa çocuklar dağa çıkar' diyenler, arka kapıdan el tuttular."

Milleti gelişmelere karşı uyanık olmaya davet eden Yalçın, "Altı samimiyet ve ibadet, ortası hararetle ticaret, üste tarafı da cesaretle ihanet içerisinde olan yapıya aman verme ve bu ülkeyi CIA'ya ve Mossad'a bağlatma" dedi.

Daha sonra Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil ve AK Parti Kahramanmaraş millitvekili adayı Celalettin Güvenç de birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Programa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Uğur Dilipak ve İlker Çitil ile AK Parti MKYK üyesi Metin Doğan, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile sendika üyeleri katıldı.