Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde yapılan genel kurulun açılışında bir konuşma yapan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, derneğin olağan genel kurulunun hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Ben normalde derneklerin genel kurullarına gitmem. Çünkü onların iç meselelerinin konuşulduğu ortamlar olduğu için onlara hayırlı olmasını dilemekle ve onlara başarılar dileğimi iletmekle kalırım. Ama Muharip Gazilerimizi ben herhangi bir sivil toplum kuruluşu olarak görmüyorum. Muharip Gazilerimiz bizim başımızın tacı, sürekli yüreğimizde hissetmemiz, sürekli bizim de bir gün muharip gazi olacağımızı, onun yakını olacağımızı ya da bir gün şehit olacağımızı, ya da şehit yakını olacağımızı asla aklımızdan çıkarmamamız gerektiğini düşünerek, bu yapıyla başka sivil toplum kuruluşlarını hiç karıştırmadım.” dedi.

Başkan Yılmaz şehit yakınlarına, gazi ve gazi yakınlarına seslenerek; "Onlar bu topraklar için canlarını can siparane feda etmişlerdir. Kalanlarda bu topraklar için verdikleri mücadelenin onuru ve gururu ile kalan ömürlerini bu topraklarda onur ve gururla yaşamaya devam etmişlerdir. Allah birliğinizi ve dirliğinizi daim etsin. Birliğin ve dirliğin olmadığı yerde ne kendinize ne de memlekete fayda olmaz. 1980’den buyana içinde yaşadığımız güvenlik sorunu bize çok şey kaybettirdi. Ama kazandırdığı bir şey de var. Elbette kaybedilenlerin yanında çok küçük kalır ama bu süreç bize şunu da gösterdi; bu memlekette ne kadar kahraman, ne kadar fedakar, ne kadar bu memleket için canını, malını, en çok sevdiği şeylerden dahi fedakarlık yapacak bir millet olduğumuzu bize gösterdi. Ben her zaman olduğu gibi sizinle beraber olmak zorundayım. Yani olacağım demiyorum olmak zorundayım. Sadece kendim için söylemiyorum. Bu ülkenin bütün yöneticileri hep sizin yanınızda olmak zorundadır, olacaklardır ve olmuşlardır.” şeklinde konuştu.

Samsun’la ilgili de bazı değerlendirmelerde bulunan Başkan Yılmaz, şunları dile getirdi: "Samsun 1980’lerden sonra tüm diğer şehirlerimiz gibi, yeni Türkiye’nin ihtiyaçları için, yeni dünyanın ihtiyaçları için değişmek, dönüşmek ihtiyacı duydu. Bu dönüşüme Türkiye’nin bazı şehirleri çok çabuk ayak uydurdu. Biz Samsun olarak ancak 90’lı yıllardan sonra bu yarışın içine girebildik. Belki şu an sanayisi çok gelişmiş illerden değiliz ama bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Türkiye’nin en gelişmiş şehirlerinde ne varsa Samsunumuz da da bunların olması için gayret ediyoruz. Çocuklarımıza en güzel Samsun’u miras bırakabilmek için gece gündüz sanki hiç ölmeyecekmişiz gibi koşturuyoruz. Tüm bu emeklerimiz, çabalarımız, yorgunluklarımız bu kente helal olsun. Sizlere helal olsun.” dedi.