Sağlıklı Beslenme ve Spor Panayırı’na katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, her bireyin yaşamını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi için spor yapması gerektiğini söyledi.

Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Belediyesi, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü, Samsun İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı işbirliğiyle düzenlenen 'Sağlıklı Beslenme ve Spor Panayırı' yoğun ilgi gördü.

Sporun sağlıktaki önemine dikkat çeken Başkan Yılmaz, şunları kaydetti: “İnsan ve halk sağlığında beslenme ve spor konusu çok önemli. Bir birey kim olursa olsun, her şeyden önce ülkesine, milletine, topluma ve kendisine faydalı olmak için ilk önce kendisinin sağlıklı olması lazım. Bireyin kendi sağlığını hiçbir kamu kuruluşu ya da özel sağlık sektörü bilemez takip edemez. Sağlıklı olmayan bireyler topluma da faydalı olamaz. Bu da yaşam boyu spordan geçiyor. İnsan sağlığına ilgi göstermeli ve korumalıdır. Sağlığımızı takipsiz ve ilgisiz bırakmamalıyız. Spor için biz büyükşehir belediyesi olarak altyapı yatırımları yaptık. Kilometrelerce bisiklet yolları inşa ettik. Bunları kullanmamız lazım. Ben şahsen sporu seviyorum ve düzenli olarak yapmaya çalışıyorum. Herkese de tavsiye ediyorum. Yürüyün, koşun, spor yapın.”

Konuşmaların ardından öğrencilere bisiklet dağıtılması ile devam eden program, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın vatandaşlara bulgur pilavı, ayran ve yeşil elma dağıtmasıyla sona erdi.

Programa, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kasapoğlu, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, öğrenciler ve veliler katıldı.