Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum ilçesinde yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi’nin açılış törenine katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Başkan Yılmaz, merkezi hükümet ile yerel yönetimlerin işbirliği ve koordineli çalışmalarıyla yapılabilecek güzel örneklerin ortaya konulduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Sadece merkezdeki ilçelerimizde değil tüm 13 ilçemizde de bakanımız Çağatay Kılıç’ın talimatlarıyla bir çok değişim ve dönüşüm projesi birlikte yürüyor. Türkiye’nin bütün şehirleri değişiyor ve dönüşüyor. Şehirler bundan önceki durumlarından çok farklı hale geliyor, farklı bir konsepte dönüşüyor. Ama Samsun bunların içinde en hızlı koşan ilk 5 ilk 6 il içerisinde şu an. Ben bu değişimi diğer şehirlere de gittiğim için iyi görüyorum. Ama biz şehir içinde sürekli yaşayanlar bunu bazen algılayamayabiliyoruz. Diğer şehirlerden geri kalmayan hatta onların en hızlıları kadar iyi koşan bir yerel yönetim anlayışı ile şehrimizi dönüştürme yolunda çabalıyoruz. Bu tesisin Atakum ve Samsun gençliğimize hayırlı ve uğurlu olmasını bütün içtenliğimle diliyorum.”

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik kurdeleyi keserek Atakum Gençlik Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.