Bursa'nın Gürsu ilçesinde geçen 20 Mayıs günü makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede 6 gün sonra hayatını kaybeden Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın katil zanlısı zabıta memuru Eylül ayında hakim karşısına çıkacak. Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı iddianamede sanığa 2 ayrı müebbet hapis istedi.

Gürsu Belediyesi'nde zabıta memuru olarak görev yapan Fevzi B., 20 Mayıs günü görevde yükselme sınavını kazanmasına rağmen kendisini müdür yapmadığını öne sürdüğü Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız (41) ile tartışmaya başladı. Ardından tabancasına sarılan B., Yıldız'ı başından vurup, başkanın makam şoförü Yener Şimşek'i de ağır yaraladı. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, 26 Mayıs günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından Bursa'dan ayrılarak Yozgat'a giden Fevzi B., güvenlik güçlerine teslim oldu. Bursa'ya getirilen zabıta memuru B. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

GÜRSUSPOR BAŞKANLIĞI YAPMIŞ

İddianamede sanık Fevzi B.'nin, 14 Ocak 2010 tarihinde Gürsu Belediyesi'nde tahsildar kadrosuyla işe başladığı, 2012-2014 tarihleri arasında Gürsu Belediye Spor Kulübu Derneği Başkanlığı'nı yürüttüğü bilgisine de yer verildi. Cüneyt Yıldız'ın belediye başkanı seçilmesinin ardından zabıta memuru olduğu anlatılan Fevzi B.'nin Yıldız'dan kendisini zabıta müdürü yapması istediği bilgisine de yer verilen iddianamede, Yıldız'ın 'Kadro yok' dediği hatırlatıldı.

SANIKTAN OLAY GÜNÜ EŞİNE İLGİNÇ NOT: BUGÜN BENİM İÇİN YA FİNAL YA DA SON OLACAK

İddianamede sanığın olay günü yakınlarıyla paylaştığı detaylara da yer verildi.
Fevzi B.'nin olaydan önce eşine hitaben yazdığı nottaki sözlerine de vurgu yapıldı. Tutuklu sanık Fevzi B.'nin silahlı saldırı düzenlediği gün eşine ilginç bir not bıraktığı iddianamede ayrıntılı olarak yer aldı. Belediye binasına gitmeden önce eşine not bırakan B.'nin, "Bugün benim için ya final, ya bir başlangıç, ya da son olacak. Sen haklısın, yetinmeyi bilemedim, mutlu olmayı beceremedim. Yükselmeme müsaade etmediler." ifadelerine yer verdiği öğrenildi. İddianamede Fevzi B.'nin 'Kasten adam öldürmek, yaralamak ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek' suçlarından 2 kez müebbet ve bir yıl hapis cezasına çarptırılması istendi. Ayrıca, B.'ye yardım ettiği öne sürülen tutuksuz sanık A.B. (57) hakkında da 5 yıl hapis talep edildi.

İddianamenin Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesiyle Fevzi B. ve A.B.'ın yargılanmasına Eylül ayında başlanacak.