Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yakın korumalığını yapan Hatice Alper Kavalcı, eşi 65 yaşındaki Alper Kavalcı ile birlikte evinde ölü bulundu. Olay, polis memuru işine gitmeyince ortaya çıktı. Dün sabah saatlerinde bulunan cenazelerde yapılan ilk incelemede Kavalcı'nın ağzından, eşininse başından giren kurşunla öldüğü belirlendi. Olayda kullanılan tabancanın, polis olan Kavalcı'nın beylik silahı olduğu tespit edildi. Polis, ilk bulgularda Cevdet Kavalcı'nın, eşini ağzından vurup öldürdükten sonra aynı tabancayla intihar ettiği üzerinde durulduğunu bildirdi.

Hatice Alper Kavalcı'nın cenaze namazı, Dokuz Eylül İlahiyat Fakültesi Camisi'nde, ikindi namazını müteakip kılındı. Namaza oğlu Karakaş, arkadaşları ve meslektaşları katıldı. Kavalcı'nın cenazesi, Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel ilişkiler 3. sınıf öğrencisi olan Furkan Karataş, “Annemin gittiği yer belli, katilinin gittiği yer de belli. Daha fazla bir şey söylemeye gerek yok. Kıskançlık cinayeti olduğunu söylüyorlar. Annemin yakın arkadaşlarından, geçmiş kavgalarını bilenler var. Soruşturma sürüyor, onlar ifade veriyor. Katilin elindeymiş silah, sol elindeymiş. Annem öldükten beş dakika sonra kendini öldürmüş, barut izi çıkmış. Annemin sevdiği, saygı duyduğu bir insandı. Benim de annem dolayısıyla saygım vardı. Annem çok fazla yansıtmıyordu ama ben hissediyordum sorunu olduğunu. Kıskançlıkla ilgili bir şeyler var.” diye konuştu. 

Bir siyasi partinin kadın cinayeti konusunda daha duyarlı olması gerektiğini söyleyen arkadaşı Sevim Külekçi ise, “Hatice arkadaşımız, kadın cinayetine kurban gitmiştir. Çok üzücü bir durum. Hepimiz çok üzüldük. Ben Didim'de yaşıyorum. Bugün Cevdet Kavalcı'nın cenazesi kaldırıldı, Didim ilçe ve Didim onu çok fazla sahiplendi. Didim CHP, bütün gün mesaj atarak cenazeyi duyurdu. Bunu da çok üzücü bir olay olarak görüyorum. Bunlar kazara ölmedi, normal bir ölüm değil. Bu bir kadın cinayetidir, duyarlı olmaya çağırıyorum herkesi.” dedi.