Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, denizde boğulma tehlikesi yaşayan 11 yaşındaki çocuğu kurtarmak için denize atlayan bir genç boğuldu, çocuğun 2 yakını ise boğulma tehlikesi geçirdi.

Olay, Ereğli-Alaplı karayolu sahil bandında meydana geldi. Şehir dışından kardeşi Muhammet Serkan Karakaya'nın (26) yanına ziyarete gelen Muzaffer Karakaya (40), yeğeni İbrahim İhsan Karakaya (11) ile serinlemek amacıyla Belediye Plajı'nın yaklaşık 500 metre ilerisinde denize girdi. Dalgalı ve akıntısı yüksek olduğu belirtilen denizde 11 yaşındaki İbrahim İhsan Karakaya boğulma tehlikesi geçirdi. Amca Muzaffer Karakaya ve baba Muhammet Serkan Karakaya ve ailesiyle plaja gelen Akın Özdemir (18), çocuğu kurtarmak için denize atladı. Ancak üç kişi de boğulma tehlikesi geçirdi.

Olayı fark eden vatandaşlar hemen 112 ekiplerine haber verdi. Vatandaşlar, 4 kişiden Muzaffer, Muhammet Serkan ve 11 yaşındaki İbrahim İhsan Karakaya'yı kıyıya çıkardı. Ancak Akın Özdemir bulunamadı. Vatandaşlar Akın Özdemir'in denizden çıkmadığını görünce arama kurtarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen Ereğli Belediyesi arama kurtarma ekipleri, zodyak bot ve dalgıçlar denizde arama çalışması yaptı. Yaklaşık yarım saat süren arama çalışması sonucu Akın Özdemir'in cansız bedenine ulaşıldı.

Cansız bedeni ambulansa taşındığı sırada baba Erhan Özdemir oğlunun yüzünü son bir kez görmek için ceset torbasını açtı. Anne Ayşe Özdemir ise oğlunun cenazesi önünden geçirilirken sinir krizi geçirdi. Cenaze, Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Diğer 3 kişi ise ambulanslara Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, denizin dalgalı olan günlerinde vatandaşların denize girmemesi gerektiğini, daha çok belgeli cankurtaranların olduğu plaj tesislerinin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.