Başkent Ankara'nın göbeğinde, iki kadının birlikte yaşadığı apartmanın dairesi odalarına kadar çöplerle doldurulmuş halde bulundu. İhbar üzerine belirtilen adrese giden belediye ekipleri, gördükleri manzarayı şaşkınlıkla izledi. Temizlik görevlileri daireden 5 kamyon dolusu çöp çıkardı.

Çankaya Belediyesi ekipleri, Ayrancı pazarı yakınlarında 'çöp ev' olduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Belirtilen apartmana kontrol için gelen görevliler, odalarında boş yer kalmayacak şekilde çöple dolu olduğunu öğrendi. Eve girmekte güçlük çeken belediye ekiplerine ardından itfaiye de dahil oldu. İtfaiye görevlileri, daire penceresinden içeri girmeyi başardı ve şaşırtan bir manzara ile karşılaştı. Çöplerin dairenin tavanına hatta avizeye kadar yükseldiği gözlendi.

Hummalı bir çalışma başlatan ekipler, çöpleri çıkartıp, kamyonlara yüklerken zorlandılar. Çalışmalar neticesinde dairenin içinden 5 kamyon dolusu çöp çıkartıldı.

Eşyalar boşaltılırken gelen dairenin sahibi Nadide A., içerisinde ziynetin de olduğunu öne sürdüğünü eşyalarının götürülmesi hakkında davacı olacağını belirterek, belediye görevlilerine tepki gösterdi.

Cihan muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir yıl öncesine kadar evin normal olduğu son bir yıldan beri burada yaşayan Nadide A.ve kızı Candan A. adlı iki kadın, evi çöp eve dönüştürdü. Burada yaşayan kadınların gece topladıkları çöpleri evde biriktirdiği, evin suyunun da bir yıldır akmadığı belirtildi.

'EVDEN 5 KAMYON ÇÖP ÇIKACAK'

Çankaya Belediyesi Temizlik İşleri Başkontrolü Bülent Akyıldız, bulunan çöp evle ilgili şunları söyledi: “Evde iki kadın yaşıyor. Emniyet ekipleri tarafından şikayet dilekçesi geldi. Bina yönetimi dilekçeyi vermiş bir bayanın arada bir gözüktüğü ancak ikinci bayanın gözükmediği sağlık durumundan şüphe edildiği bilgisi geldi. Yaşlı annenin yaşayıp yaşamadığın şüphe ediliyordu. Hiç dışarı çıkmadı. Ekiplerimiz yaklaşık 500 civarında çöp çıkarttı. Gözüken o ki 5 bin civarında çöp çıkacağı hesaplanıyor. Bu da yaklaşık 5 çöp kamyonunu dolduracak şekilde çalışmalarımız 30 kişi ile devam ediyor. Yaklaşık 3 gün sürebilir. Mola verilmeden çalışılacak. Arkadaşların can sağlığı tehlikede çünkü içeriden aşırı derece koku geliyor. Evlerin suyun bir yıldır kesik o şekilde yaşadığı. Evin kızının gece çöp toplamak için dışarı çıktığı söyleniyor. Ambulans geldi kızı tedavi kabul etmediğini söylüyor. Görünen o ki sağlığı yerinde değil. Evin içini daha net göreceksiniz. Evin içinde 5 kamyon çöp çıkabilir ya da daha fazla çıkabilir.”