2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının ilk zili, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törenle çaldı.

Törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt ile öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Katılımcılara seslenen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, her eğitim öğretim yılının yeni umutlar demek olduğunu belirterek, “En önemli görevimiz eğitimdir, mutlu olan ve etrafını mutlu edebilen insanların yetiştirilmesi esas olandır.” dedi.

Eğitim yatırımlarına da değinen Avcı, öğrencilerin başarısında, okul ve öğretmenin yanı sıra velilerin de büyük önem taşıdığını vurguladı. Eğitim ve öğretime Milli Eğitim Bakanlığı’nın ayırdığı bütçenin geçmiş yıllara oranla 8 kat daha fazla olduğuna dikkat çekerek, 62 milyar bütçenin eğitim hizmetlerine sunulduğunu ifade etti.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim öğretim yılı açılışını bir mesleki ve teknik lisede yapıyor olmalarının bir sebebi olduğunu belirten Avcı, daha önceki yıllarda mesleki eğitime yeterince önem verilmediği hususuna vurgu yaparak mesleki eğitimin teşvik edilmesi konusunda yapılan çalışmalardan söz etti.

Eğitim ve öğretim konusunda birçok projeyi hayata geçirdiklerini de ifade eden Bakan Avcı, hizmet öncesi ve hizmet içi eğitimlerle eğitim ve öğretimi desteklediklerini FATİH ve EBA ile çok büyük projeleri eğitim ve öğretimin hizmetine sunduklarını ifade etti.

ANKARA'DA 250 OKULUN TAMİRAT VE TADİLATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Törende konuşan Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar da, “2015-2016 Eğitim Öğretim yılına yeni umutlar ve heyecanlarla daha azimli bir başlangıç yapıyor olmanın mutluluğunu taşıyoruz. Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun.” dedi. Ankara’nın yeni eğitim öğretim yılına hazırlanabilmesi için yaz tatili döneminde sıkı bir çalışma disipliniyle, il genelinde 250 okulun tadilat ve tamirat işleri gerçekleştirildiğini söyleyen Kılıçlar, şöyle devam etti: “Sadece bu yıl 48 okulumuzun inşası tamamlanarak hizmete açıldı. Bu yaklaşık 1500’e yakın yeni derslik demektir. Halen 196 okulumuzun yapımı ise devam etmektedir. Ankara’da 13 milyon 121 bin 204 ders kitabının dağıtımını sağladık. Okulların açıldığı ilk günden itibaren öğrencilerimiz ücretsiz ders kitaplarını sıralarının üzerinde bulabileceklerdir. Çocuklarımızın okullara ulaşımını sağlayan servis şoförlerinin eğitimine de önem veriyoruz. Onların araçta dinlediği müzik, kullandıkları sözcüklerin seçimi, araçta yaptıkları telefon görüşmeleri, trafik kurallarına uyup uymamaları gibi pek çok konuya dikkat ediyoruz. Velilerimiz endişe etmesinler.”

Konuşmaların ardından ilk ders zilini çalan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ile birlikte sınıfları gezerek öğrencilerle bir araya geldi ve öğrencilere kitap hediye etti.