Ankara’da daha çok Suriyeli vatandaşların yaşadığı mahallede belediye ekipleri yıkım işlemine başladı. Yıkım ile ilgili kendilerine hiçbir tebliğ yapılmadığını öne süren mahalleliler, mağdur olduklarını söyledi.

Ülkelerindeki savaştan kaçan Suriyeliler Türkiye’nin birçok iline yerleşti. Suriyelilerin ikamet ettiği yerlerden biri ise Ankara’da bulunan Önder Mahallesi. Belediye ekipleri Önder Mahallesi’nde daha önceden çarpı işareti koyup belirledikleri ev ve işyerlerini yıkmaya başladı. Belediye ekiplerine esnaf ve mahalleli tepki gösterdi.

Önder Mahallesi’nde doğan Kadir Kaya(36) yıkım işlemi ile ilgili olarak kendilerine tebligat gelmediğini iddia etti. Yıkım için elektriklerin de kesildiğini kaydeden Kaya, “Sadece anons yaparak buraların yıkılacağını söylediler. Ev yıkıldıktan sonra gidecek yerimiz yok. Sokak ortasında kaldık, mağdur durumdayız. Bilgi veren de olmadı. Altı aylık çocuğum var, dışarıda kaldık. Mahallenin komple yıkılacağını söylediler. Burası hazine yeri değil, benim tapulu yerim. Benimle anlaşma yoluna gitmediler, boşaltın dediler.” ifadelerini kullandı.

Önder Mahallesi’nde tekstil işi yapan Durali Ünlü ise şunları söyledi: "7 tane sigortalı işçim var. Süre vermediler. Bize dükkânlarınızı boşaltın diyen olmadı. 20 bin tane Suriyeli getirdiler. Şimdi boşaltacağız diyorlar. Yazık değil mi?”

Mahallede belediye ekiplerinin yıkım işlemi devam ediyor. Belediye ekipleri, yıkılacak evlerin boşaltılmasına yardımcı oluyor. Yıkım sonrası ortada kalan yıkıntı malzemelerini ise bazı vatandaşlar toplamaya çalışıyor.