Ankara Yenimahalle’de bulunan HDP’nin binasına saldıran kalabalık bir grup, binanın tabelasını söküp yakarken, camlarını da taşlarla indirdi. Gruba polis biber gazıyla müdahale etti.

Ankara’da akşam vakti toplanan kalabalık bir grup, gelen şehit haberleri dolayısıyla Yenimahalle Demetlale Mahallesi 2. Cadde üzerindeki bulunan Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) ait binanın önünde eylem yaptı. Toplanan öfkeli kalabalık bir süre sonra binaya bayrak asmaya çalıştı. Kalabalık grup partinin binasına saldırdı, tabelasını indirip camlarını taşlarla indirdi. Eylemciler daha sonra indirdikleri tabelayı yaktı.

Polis ekipleri, grubun arasına biber gazı atıp binadan uzaklaştırmaya çalıştı. Polisin müdahalesi sonrası grup, binadan uzaklaştırıldı. Eylem sonrasında binada tahribat oluştu, camları kırıldı. Olay yerine çağrılan olay yeri inceleme ekipleri binada incelemelerde bulundu.

Vatandaşlar tarafından kaydedilen cep telefonu görüntülerinde kalabalık grup, binaya saldırıyor ve camlarını indiriyor. Eylemcilerden kimisi de tabelayı söküp yakıyor. Kalabalık aralarına atılan biber gazından sonra grup dağılmaya başlıyor.