Mahalle sakinleri, sürekli kaza yaşandığını iddia ettikleri Ankara Anadolu Bulvarı'na üst geçit yapılması için eylem yaptı. Bulvarı çift yönlü trafiğe kapatan vatandaşların eylemi, polis müdürünün araya girmesiyle sona erdi.

Ankara Yenimahalle ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinleri, mahallenin içinden geçen Anadolu Bulvarı'nda, çok sayıda ölümlü kaza meydana geldiğini, bu nedenle üst geçit yapılmasını istediklerini belirterek, yolu çift yönlü trafiğe kapattı.
Çoğunluğunu kadınların ve çocukların oluşturduğu eylemciler, üst geçit yapılmasını istediklerini belirten pankartlar açtı. Bulvarda uzun kuyruklar oluşturan araçlar, yan yollara yönlendirildi.

Eylemciler, trafiğe kapattıkları yolda meydana gelen kazalarda çok sayıda insanın öldüğünü, çocuklarını yolun karşısındaki okullarına göndermekte güçlük çektiklerini anlattı. Yetkililerin, kendilerine bir yıldır üst geçit yapılacağı sözünü verdiğini aktaran eylemciler, ancak bu sözlerin yerine getirilmediğini söyledi.

Polis aracından, yolun trafiğe açılması yönünde anons edilmesine aldırış etmeyen eylemciler, üst geçit yapılmamasını alkışlarla protesto etti. Olay yerine gelen Çevik Kuvvet ekipleriyle, eylemciler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Bir polis müdürünün, "Yetkililerle görüştüm. Üst geçidin ihalesi yapılmış. 45 gün içinde de sonuçlanacakmış." diye açıklama yapması üzerine protestocular ikna oldu. Yaklaşık 45 dakika kapalı kalan Anadolu Bulvarı'nın trafiği, eylemcilerin dağılmasıyla yeniden açıldı.

Bu arada, kapalı bulvardan yan yola girmeye çalışan Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait kamyon, önündeki bir otomobile çarptı. Polis, kaza yapan araçları yol kenarına çekerek, trafiği açmaya çalıştı.