Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından il genelinde diğer illerden temin ettikleri uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri satan kişilere yönelik yapılan operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Emniyetin internet sitesinde yapılan açıklamada, "Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyon kapsamında, Ankara ili genelinde uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan şahıslara yönelik ve diğer illerden temin ettikleri uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri satan Ankara ili, Altındağ ilçesi, Doğantepe Mahallesi ve Doğantepe Caddesi üzerinde başta grup lideri, lider yardımcıları olmak üzere uyuşturucu satıcısı konumunda bulunan 3 şüpheli, bu şüpheliler ile birlikte hareket eden biri suça sürüklenen çocuk olmak üzere 6 şüpheli ve bu şüphelilerden uyuşturucu madde alan içici konumunda bulunan 2 şüpheli olmak üzere toplamda 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi.

Yakalanan şüphelilerin üzerlerinde, eşyalarında ve ikametlerinde yapılan aramalarda 39 bin 650 adet (10 Kilo 544 gram) sentetik uyuşturucu ecstasy tabletler, 2 Kilo 801 gram uyuşturucu eroin maddesi, 950 gram sentetik kannabinoid (bonzai) maddesi, uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 6500 TL para ve 1 adet hassas terazi ele geçirildiği kaydedildi.

Yakalananlar, haklarında 'Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak, Nakletmek, Temin Etmek, Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak' suçlarından düzenlenen soruşturma evrakları ile birlikte 25.03.2015 günü mevcutlu olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'na sevk edildi. Uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edilen F.A., M.B., S.K. isimli 3 şüpheli tutuklama talebi ile çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.