Çubuk Barajı'ndan gelen Çubuk Çayı'nın içinde bir şahıs, buz tutan suyun içinde ölmüş olarak bulundu. Ceset, ortalık aydınlandıktan sonra özel güvenlik görevlileri tarafından fark edildi.

İddialara göre, kimliği henüz belirlenemeyen 60 yaşlarındaki bir şahıs, Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Çubuk Çayı'nın içinden geçtiği piknik alanında bilinmeyen bir nedenle Çubuk Çayı'na düştü. Şahsın yaklaşık 5 metreden düşmesiyle buzlar kırıldı. Şahıs, suyun içinde kaldı. Su, gecenin ilerleyen saatlerinde yeniden dondu. Sabah saatlerinde piknik alanında gezen özel güvenlik görevlileri, suyun içinde gördükleri şeyi cansız manken zannetti. Ancak görevliler, dikkatli bakınca buzun üzerinde çıkarılmış bir mont, buzun içinde de bir insan olduğunu fark etti.

Hemen 112 Acil Yardım ve itfaiye ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri şahsın hayatını kaybettiğini belirledi. Buzun içindeki cesedin çıkarılması için, olay yerine Ankara İtfaiyesi Sualtı Kurtarma ekibi gönderildi. Ölümün şüpheli olması üzerine, piknik alanına olay yeri inceleme ekipleri de geldi.

İki dalgıç, çalışma yapan olay yeri inceleme ekiplerinin kontrolünde dereye indi. Kontrollü bir şekilde buzun üzerinde yürüyen dalgıçlar, dikkatli bir şekilde cesedin yanına geldi.
Beraberlerinde getirdikleri çekiçlerin yardımıyla buzları kıran dalgıçlar, çıkardıkları cesedi ceset torbasına koydu. Dalgıçlar, olay yeri inceleme görevlilerinin yönlendirmesiyle, cesedin çevresinde bulunan taş, içki şişesi, soda şişesi, üzerinde kan bulunan maddeleri topladı. Torbaya konulan deliller, görevlilere teslim edildi.

Önce şahsın montu, daha sonra da cesedi, sarkıtılan halatlara bağlanarak yukarıya çekildi. Ceset, olay yeri inceleme ekibin çalışmasının ardından, adli tıp morguna gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.