Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanlığı ile Bilkent Taksi Durağı esnafı, Dağlıca ve Iğdır'daki terör örgütü saldırılarını şiddetle kınadı ve araçlarına Türk bayrağı astılar.

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacıbekir Gani, başta Iğdır ve Dağlıca olmak üzere çeşitli şehirlerde yaşanan ve milleti derinden sarsan terör örgütünün saldırılarını şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini ifade etti. Şehitlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve millete başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Gani, şunları kaydetti: "Terör, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise insanlıktır, kardeşliğimizdir, ortak geleceğimizdir, birlikte yaşama irademizdir. Ülkemize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırılar, ister PKK ister IŞİD isterse DHKP-C’den gelsin; terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz. Çare, teröre karşı tek vücut olmaktır."
Bölge insanı terör örgütüne karşı tavır koyarsa, bu meselenin süratle çözüm yoluna gireceğini vurgulayan Gani, "Çatışmaları başlatan, süreci bitiren, sabote eden terör örgütü ve onun uzantısı olan siyasilerdir. Örgüt bunu kendi açıklamalarıyla açıkta ifade etmiştir. Türk milleti namusuyla yaşar ve namusu için ölür. Namussuzlar ordusu asla galip gelemeyecektir. Allah’a çok şükür zafer inananlarındır."

TAKSİCİLERDEN DE TERÖRE TEPKİ

Bilkent Taksi Durağı Başkanı Sedat Öztürk de, Dağlıca ve Iğdır'daki terör örgütü saldırılarını şiddetle kınadıklarını belirterek, araç ve duraklara Türk Bayrağı astıklarını bildirdi.

Öztürk, yaptığı açıklamada, çarenin, terör örgütlerinin oyununa gelmeden demokratikleşme çalışmalarını sürdürmek olduğunu ifade etti. Öztürk, "Çare, etnik fitneye karşı kardeşlik hukukunu zirveye taşımaktır. Çare, mezhep fitnesini de devreye sokmak isteyenlere karşı din kardeşliğini, inanç birlikteliğini kuvvetlendirmektir. Çare, insanlık suçu işleyen terör örgütlerine karşı tüm insanlığı ortak mücadelede buluşturmaktır." dedi.

Çarenin toplumda çaresizlik sendromu oluşturmak isteyenlere karşı umutları büyütmek olduğunu vurgulayan Öztürk, "Teröre karşı tüm sivil toplum kuruluşları olarak birlikte hareket etmekiyiz. Siyasi, toplumsal ve ekonomik istikrarı güçlendirerek Yeniden Büyük Türkiye ve PKK ve diğer terör örgütlerini barışa, ateşkese değil, doğrudan doğruya silah bırakmaya, ülkemizi terk etmeye veya teslim olarak haklarında verilecek kararı beklemeye çağırıyoruz." diye konuştu.

Asker, polis ailelerine ve tüm Türkiye halkına başsağlığı dileyen Öztürk, "Şehitlerimizin ruhları şad olsun." ifadesini kullandı.