Mersin Tanıtım günleri çerçevesinde Ankaralılara 100 tonun üzerinde portakal ve limon dağıtılması planlanıyor. Güvenpark ve Abdi İpekçi Parkı’nda başlayan narenciyelerin dağıtımı pazar gününe kadar sürecek.

Ankara’da düzenlenen Mersin Tanıtım Günlerinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli Belediyesi ve Erdemli Ziraat Odası’nın öncülük ettiği organizasyon dikkat çekti. Organizasyonda, Ankara’nın muhtelif yerlerinde limon ve portakallar ücretsiz olarak dağıtılıyor. İlgisiyle karşılaşan organizasyona özellikle yaşlı vatandaşların ilgisi büyük oldu. Yaşlı vatandaşların gençlere, “Gençler ne bilir narenciyenin kıymetini. Alın evladım alın bakmayın” şeklinde nasihatlerde bulundu.

"ANKARA'DA ALTIN DAĞITIYORUZ"

Özellikle ilkbahar aylarının gelmesiyle vücutta halsizlik belirtileri olduğuna işaret eden Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öger, narenciyenin sağlık açısından önemine dikkat çekti. Öger,” Mersin bölgesinde yetişen narenciyelerin Türkiye ve dünyada tanıtımının yapılmasına katkı sağlayan devasa projelere imza atacağız. Halkın yoğun ilgisini memnuniyetle karşıladık.Mersin Tanıtım Günleri’ne tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Ankara’da altın dağıtıyoruz. Evet gerçekten bu narenciyelerin hepsi birer altın değerinde. Sağlıklı nesiller yetiştirmenin yolu bizim narenciyelerimizi tüketmekten geçiyor. İddialıyız. Ankara’da 100 tonun üzerinde limon ve portakal dağıtımı yapıyoruz. Pazar gününe kadar Atatürk Kültür Merkezi’ndeyiz. Ankaralı vatandaşlarımıza çağrımızdır” şeklinde konuştu.