Eğitim-Sen ve Alevi Dernekleri tarafından yapılan boykot çağrısı nedeniyle Ankara'daki bazı okullarda destek eylemi gerçekleştirildi.

Eğitim Sen, Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Alevi Dernekleri Federasyonu (ADF), Alevi Vakıflar Federasyonu (AVF) ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin (PSAKD). “Laik, Bilimsel, Anadilinde Eğitim ve Demokratik Yaşam” için boykot ve iş bırakma çağrısı yapmıştı. Ankara’nın Mamak, Çankaya ve Yenimahalle ilçelerindeki bazı okullarda boykot çağrısı karşılık buldu. Okul girişlerinde ‘Bu okulda boykot var’ pankartı asan öğrenciler, çeşitli sloganlar attı. Boykot çağrısının yapıldığı okul önlerinde, ayrıca halk kürsüsü kuruldu.

Çankaya’da bulunan Öğretmen Necla Kızılbağ Anadolu Lisesi önünde toplanan Liseli Genç Umut üyeleri ‘Bilimsel, laik, demokratik, eğitim için boykota, gerici kuşatmayı dağıtmak için sokaktayız’ yazılı pankart açtı. Toplanan grup buradan Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) yürüdü. Bazı yollarda trafiği kapatan grup, bazı caddelerde ise araçların arasından geçerek ilerledi. Yaklaşık 3 kilometre yürüyen ve yürüyüş sırasında çeşitli sloganlar atan öğrenciler bakanlık önüne geldi. Yapılan basın açıklamasında eğitim sistemi eleştirilirken, gerici eğitim anlayışına karşı oldukları için boykot yaptıkları belirtildi.

Eylem nedeniyle Çevik Kuvvet ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Yapılan açıklamanın ardından öğrenciler olaysız bir şekilde dağıldı.