Burdur’un Tepe, Sinan ve Karasenir Mahalleleri’nin yıkılarak kentsel dönüşüm yapılmak istenmesi krize sebep oldu. Kentsel dönüşümde rantsal dönüşüme karşı olduğunu ifade eden Burdur Belediyesi’nden yapılan açıklamada "1 yılı aşkın süredir Tepe, Karasenir ve Sinan Mahallesindeki halkımızı mağdur etmemek, sokağa dökmemek ve vatandaşımızı borçlandırmamak için kentsel dönüşüm karşısındaki duruşumuza devam ediyoruz." denildi. Belediye Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye yapılan bir ziyaretin bilgisini de kamuoyuyla paylaştı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in Burdur milletvekilleri Ramazan Kerim Özkan ve Bayram Özçelik ile birlikte Güllüce’yi ziyaret ettiği ve ilgili mahallelerin kentsel dönüşümü hakkında konuşulduğuna dikkat çekildi. Ercengiz’in Tepe, Sinan ve Karasenir Mahallelerinde kentsel dönüşümün yapılamayacağını, bölge hakkında iki farklı jeolojik etüt olduğunu ve yeni bir jeolojik etüt talep ettiklerini ifade ettiği belirtilerek, bakanlığın kentsel dönüşüm kararını gözden geçirmesi istenildi. Bakan Güllüce’nin ise Başkan Ercengiz’in teklifini şiddetle reddettiği ve ilgili mahallelerde kentsel dönüşüm yapılacağını aktardığı iddia edildi. Bunun üzerine Ercengiz’in bu şartlar altında Burdur Belediyesi olarak kentsel dönüşüm konusunda yetkiyi bakanlığa iade edeceğini ve orada bir tek tuğla bile yıkmayacağını bakana ifade ettiği aktarıldı.

Ali Orkun Ercengiz Burdur Belediye Başkanı olarak TOKİ ile olan görüşmelerin sadece Depremevleri üzerinden olduğunu ifade ederek, "Burdur Belediyesi tarafından geçmiş dönemde takas yoluyla Memur Evleri arazisinin Burdur Belediyesine geçmiş olduğu ve Burdur Belediyesi’nin bu araziyi kat, daire sahiplerinin cebinden 1 kuruş para çıkmaması karşılığında TOKİ’ye verilebileceğini defalarca belirtmiştir. Ancak, TOKİ bugüne kadar Burdur Belediyesi’nin taleplerine göstermelik bir heyet göndererek yanıt vermiştir." dedi.