Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Samsun Yolu üzerinde bulunan Ortaköy Mahallesi'nde, vatandaşlar araçları ile mahallenin bir tarafından diğer tarafına geçebilmek için 40 kilometre yol gidiyor.

Ortaköy Mahallesi'nde Kurban Bayramı’nda yaşanan yoğun trafik gerekçesiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi mahallenin yollarını trafiğe kapattı. Ayrıca Belediye mahalleye girişte bulunan trafik lambalarını da devre dışı bıraktı. Mahalleyi ikiye bölen bu uygulamaya vatandaşlar isyan etti. Vatandaşlar araçları ile mahallenin bir tarafından diğer tarafına geçebilmek için 40 kilometre yol yapmaları gerekiyor.

Mahalle sakinlerinin yaşadığı sıkıntıları anlatan Sefa Şimşek isimli vatandaş mahallede yaşayan vatandaşların Ankara yönüne gitmeleri için Lalahan köprülü kavşak istikametine gitmeleri gerektiğini orasının da 20 kilometre olduğunu, 20 kilometrede bunun gelişi olduğunu belirterek ekstradan toplam 40 kilometre yol gittiklerini söyledi.

Ortaköy mahallesinde tek camii bulunduğunu, camiye gelebilmek için yoğun akan trafikten karşıya geçmeleri gerektiğini belirten Şimşek şöyle devam etti: “Burada bizim hastamız oluyor acil durumlar oluyor. Sabah vakti işe gidenler akşam işten dönüyorlar buradan karşıdan karşıya geçmeleri tehlikeli. Zaten trafik lambaları çalışmıyor. Şu an mağdur bir şekilde karşıdan karşıya geçmekte zorlanıyoruz. Her bayramda olduğu gibi mezarlıklara bayrama ziyaretlerimiz var mezarlıkların büyük çoğunluğu yolun karşı tarafında bu şekilde mağduriyet yaşıyoruz.’’

Mahalle sakinlerinden bir vatandaş ise her bayramda bu sıkıntıyı çektiklerini, hastaları olduğunda Ankara’ya gitmeleri için Lalahan istikametindeki 20 kilometrelik yolu dolanarak gittiklerini söyledi. Ayrıca vatandaşlar mahallenin diğer tarafına geçebilmeleri için yoğun akan trafikten dolayı karşıya 15 dakikada geçtiklerini ifade etti.