Ankara Hacı Bayram Camii önünden öğle namazı sonrası başlayıp Ulus Meydanı'na kadar süren 'Peygamberimize (sav) Sevgi, Teröre Lanet' adlı bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş Saadet Partisi, Anadolu Gençlik Derneği, ESDER, ÖGDER, Cansuyu, ESAM ve İHH tarafından organize edildi.

Ulus Meydanı'na gelen kalabalık adına konuşma yapan SP Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu, Fransa'da 12 kişinin katli sebebiyle Paris sokaklarında omuz omuza yapılan yürüyüşü teröre karşı tepki diye kabullenmenin saflık olacağını söyledi. Bu yürüyüşün başka anlamı olduğunu dile getiren Hacıabdullahoğlu, Fransa'daki olayın 11 Eylül tiyatrosunun ikinci sahnesi olduğunu savundu.

Teröristin eşkalinin belli olduğunu belirten Hacıabdullahoğlu, "Kimse başka şeylerle oyalanmasın. Tahkir ettiren, tahrik ettiren, tüm terör örgütlerini finanse eden, ifsat planları ile dünya hegamonyası peşinde olan, uyuşturucu zehir mafyasını, silah mafyasını elinde bulunduran kimselerse asıl terörist onlardır. Uzmanların ifadesine göre, hiçbir terör örgütü batının ve ırkçı emperyalizmin desteği olmadan bir yıl dahi ayakta duramaz. Ayrıca olayların faili aranırken tetikçiye değil, kimin işine, kimin planlarına yaradığına bakın derler. Tetikçinin kim olduğuna değil, terörize edenin kim olduğuna bakınca Paris'teki tiyatronun senaristlerini de görürüz. En iyi Müslüman ölü Müslümandır diyen onlardır. Irk, mezhep, kabile farklılıklarını kullanarak insanları birbirine kırdırarak hedeflerine yürüyeceklerini açıkça söyleyen onlardır. Tüm terör olaylarını, faillerini şiddet ve nefretle kınıyoruz." diye konuştu.

"DAVUTOĞLU'NA ORADA NETENYAHU İLE OMUZ OMUZA NE İŞİ OLODUĞUNU SORUYORUZ?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Netenyahu'nun Paris'teki yürüyüşte ne işi olduğunu sorduğunu hatırlatan Hacıabdullahoğlu, "Biz de Davutoğlu'nun orada Netenyahu ile omuz omuza ne işi olduğunu soruyoruz." ifadelerini kullandı.

Anadolu Gençlik Derneği Ankara Şube Başkanı Hasan Karaman ise 11 Eylül saldırılarını tasvip etmedikleri gibi Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırıyı ve işlenen cinayetleri de tasvip etmediklerini vurguladı. Karaman, şöyle dedi: "Biz bu olayların -tetiği çeken kim olursa olsun- daha büyük operasyonlara zemin hazırlamak için yine bizzat Batı tarafından tertiplendiğini biliyoruz. Paris’te yapılan sözde teröre tepki ve basın özgürlüğü yürüyüşünü de bu bağlamda değerlendiriyoruz. Irkçı emperyalizm ve Siyonizm İslam coğrafyasına daha acımasız saldırılar yapmanın eşiğindedir.

Ülkemizde bir kısım medya kuruluşunun Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırıları sözde basın özgürlüğü adı altında eleştirirken olayı İslam düşmanlığına ve Efendimiz'e (sas) hakarete prim verme noktasına getirmeleri Netanyahu ile İsrail ile aynı safta olmalarından öteye değildir. Bir kısım medya kuruluşumuz ABD, İngiltere, Fransa ve İsrail’in İslam coğrafyasını kan gölüne dönüştürmelerini basın özgürlüğü kapsamında değerlendirebilecek kadar alçalmaktadır. Bu eğer sistemli bir tepki ise kendi coğrafyalarının mazlum halklarına ihanet etmektir, yaptıkları sistemli bir tepki değil de duygusal bir yaklaşım ise içinde bulundukları kafa karışıklığının resmidir. Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak hiçbir terör olayını tasvip etmiyoruz. Tüm çirkefliğine ve çirkinliğine rağmen Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırıyı da tasvip etmiyoruz. Çatışma ve kaos ortamının tek kazanının ırkçı emperyalizm olduğunu mütemadiyen dile getiriyoruz. Terörü bitirecek sürecin ABD, AB ve İsrail ile kol kola Paris’te yürümekten değil, D-8 ülkelerinin ve dünyanın tüm mazlum ülkelerinin liderleriyle aynı safta emperyalizme karşı İstanbul’da yürümekten geçtiğine inanıyoruz."