Ankara Emniyet Müdürlüğü Atlı Polis Birliği, kent asayişinin sağlanmasına yardımcı olmasının yanı sıra parklarda geç saatlere kadar devriye gezerek şüpheli şahıslara yönelik GBT sorgulaması yapıyor.

Atlı polislerin, parklarda çocukların güvenliği ve huzuru için daha aktif görev yapması çocukları ve aileleri memnun ediyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte akşam saatlerinde kalabalıklaşan parklarda devriye gezen atlı polislere, oyun alanlarındaki çocuklar büyük ilgi gösteriyor. 

Aileler çocuklarının parklarda güven içinde vakit geçirmesinden memnun

Çocuklarıyla parka gelen Evren Kalem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atlı polislerle ilk defa karşılaştıklarını belirterek, özellikle son dönemlerde yaşanan çocuk kaçırma olaylarının ardından bu uygulamanın velilere moral ve güç verdiğini dile getirdi.

Kızını oyun parkında oynatan anne Ayşe Kurt da çocukların güvenliği için özel bir çalışmanın yapılmasını istediğini ifade ederek, "Bir anne olarak son günlerde yaşadığımız Leyla ve Eylül bebek gibi olaylardan sonra bizim de psikolojimiz bozuldu. Ben çocuğumu parklara güvenle getirmek istiyorum. Parkta çocuğum oynarken gözümün arkada kalmasını istemiyorum. Atlı polisleri parkta görünce kendimi güvende hissettim. Bu uygulamanın her zaman devam etmesini istiyoruz." dedi. 

Parkta oynayan 6 yaşındaki Zeynep Ece Üstgüney de atlı polislerin her zaman parkta olmasını istediğini ve onları çok sevdiğini söyledi.