Malatya’da emniyet görevlileri tarafından arama yapılan Malatya Aktif İş Adamları Derneği (MAKİAD) üyeleri, polis içerde arama yaparken kapı önünde çiğköfte ikramı yaptı.

MAKİAD’a yönelik bir ihbara dayandırılarak yapılan aramanın ardından üyeler dernek merkezine koştu. Yaklaşık 10 saat süren arama sırasında kapının önünde bekleyen işadamları, içeride arama yaparken kapı önünde çiğköfte ikramında bulundu. İş adamı Hacı Mehmet Çakar, dernekte yapılan aramanın hukuksuz olduğunu savundu. Bu arama kararını veren kişiler için de hukukun lazım olacağını vurgulayan Çakar, “Bu memleketin güzide insanları, gelecek için nesil yetiştirme çabasından olan bu insanların alnı aktır. Bundan sonra da böyle olacaktır” şeklinde konuştu.

Üyelerden Aydın Elmas ise Malatya’nın ileri gelenlerinin yer aldığı dernek için arama kararı çıkarılmasının şaşırtıcı olduğunu ifade etti. Ülkenin yurt dışı ihracatına katkı veren bu kuruluşların rahatsız edilerek nereye varılmak istendiğini anlamadığını dile getiren Elmas, “MAKİAD yurt içi ve yurt dışında birçok fuara öncülük etmiştir. Son dönemde ekonomi ile neden bu kadar uğraşılıyor anlamış değilim” diye konuştu.