Ankara'da Türkiye şampiyonu çıkaran okullara yönelik dün başlayan baskınlar bugün de devam etti. Sabah saatlerinde bakanlıklardan ve il müdürlüklerinden gelen görevliler, Özel Batıkent Samanyolu Eğitim Kurumları’nda denetimde bulundu. Denetimlerde yetkililerin okulun koridorlarını metre ile ölçmesi dikkat çekti.

Maliye, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Vergi Dairesi Başkanlığı, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nden 10 yetkili sabah saatlerinde denetim için Özel Batıkent Samanyolu Eğitim Kurumu’na geldi. Okullara genel bir görevlendirme yazısı ile gelen ekipler yemekhaneden, okullarda sınıflara varana kadar birçok yerde inceleme yaptı.

'KENDİLERİ TEŞEKKÜR ETTİLER, ‘GAYET TEMİZ, DÜZENLİ GÜZEL BİR OKULUNUZ VAR’ DEDİLER'

Özel Batıkent Samanyolu Eğitim Kurumları Müdür Yardımcısı Osman Ekinci, sabah 10.30 civarında çeşitli devlet kurumlarından yetkililerin denetime geldiğini söyleyerek, “Kendilerini misafir ettik. Her bir müdür yardımcımız bir grubu alarak denetimlere başlandı. Okulumuzda herhangi bir eksiğe rastlanmadı. Kendileri teşekkür ettiler, 'gayet temiz, düzenli güzel bir okulunuz var’ dediler. Memnun şekilde ayrıldılar.” ifadelerini kullandı.

'ETRAFIMIZDA 32 TANE ÖZEL OKUL VAR, ONLARA DA GİTSİNLER'

Denetimlerin sadece Samanyolu Eğitim Kurumları ile sınırlı kalmamasını isteyen Ekinci, “Diğer okullara da gitsinler istiyoruz. Etrafımızda 32 tane özel okul var. Lütfen onları da denetleyin. Kapımız her zaman açık.” dedi. Ekinci, yetkililerin, ‘nereye gittiğimizi bilmeden geldik, gelmek zorundayız’ dediklerini aktardı.