Atlantik Çukurambar İlkokulu Müdürü Cevdet Çelik, baskına gelen polislerin okulun duvarlarında gizli bölme aradıklarını söyledi.

Müdür Cevdet Çelik, baskına gelen polislerin ne aradıklarını kendilerine ifade etmediklerini söyledi. Polislerin, sınıfları didik didik aradığını belirtti. Okulda, 5 ve 6 yaşındaki çocukların ders gördükleri sınıfta bulunan çekmecelerine, kalem kutularına, sıralarına ve dolaplarına baktıklarını ifade etti.

Okulda bulunan bakım odalarının polis tarafından arandığını aktaran Çelik, küçük çocukların odalarının dahi arandığını söyledi. Odalarda çocukların bezlerinin koyulduğu yere kadar her yere baktıklarını belirten Çelik, şöyle devam etti: “Buzdolabının içine bile baktılar. Polisler, sınıfların birinde var olan kemanı dahi alıp sökmeye çalıştı. Bunların yanında duvardaki pano ve tablolar da zorlanarak arandı. Buralarda bir şeylerin saklı olduğunu düşünüp, gizli bölmeler arıyorlar.” Çelik, ayrıca sınıfların duvarlarına vurularak kontrol edildiğini, okulun çatısına merdiven dayanarak çatı aralarında arama yapıldığını söyledi.

Arama kararının 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verildiğini ve yapılan aramaları enteresan bulduğunu ifade eden Okul Müdürü Çelik, “Bu kurumlar ülkenin güzide kurumlarıdır” ifadelerini kullandı.

Polisler, sabah saatlerinde anaokulu ve ilkokulun bulunduğu binaya giriş yaptı. Okulda yapılan aramalar devam ediyor.