Terör saldırıları sonucu şehit olan polis ve askerler için İstanbul Adalet Sarayı’nda saygı duruşunda bulunuldu. Başsavcı Hadi Salihoğlu, “60 yaşındayım çağırdıkları zaman savaşmaya hazırız” diye konuştu.

Son günlerde artan terör olayları ve gelen şehit haberleri üzerine İstanbul Adalet Sarayı’nda tören düzenlendi. Hakim, savcı ve diğer adliye personeli adliye içindeki alanda şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Basın mensuplarına açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salioğlu, "Memleketimizdeki nice vatan evladı aslanlarımız, komutanlarımız vatan uğruna kahpece tuzaklara uğramakta ve şehit olmaktadır. Biz de şehit ve gazi olan arkadaşlarımıza İstanbul Adliyesi olarak saygımızı ve onların her an yanlarında olduğumuzu belirtmek için böyle bir toplantı düzenledik. İstiklal Marşımızla da bu toplantıyı taçlandırdık. Ben bu ülkenin bu güzel insanlarının özgürlük ve Türk bayrağının sonsuza dek dalgalanacağını, birlik ve beraberliğimizi hiç kimsenin bozmayacağı, bu ülkenin bütün insanların birbirinin kardeşi olduğu, Türk milletini meydana getirdiğini ifade etmek istiyorum." dedi.

Ülkenin kolay elde edilmediğini ifade eden Salihoğlu, "Atalarımız, dedelerimiz kan vererek elde etti. Bir tek çakıl taşı dahi verilmeyecek. Hainlik yapanlar da yaptıkları hainliğin ve akıttıkları kanda boğulacak. Ben tekrar aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Çok kıymetli ailelerine sabırlar diliyorum.” şeklide konuştu.

Kimsenin Türk milletini korkutamayacağını söyleyen Salihoğlu, “Şahsen ben 60 yaşındayım. Her dakika çağırdıkları zaman savaşmaya hazırız. Büyük Türk milleti her zaman sağ olsun.” ifadelerini kullandı.