Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi, Adana ve Hatay’da MİT TIR’larının aranmasıyla ilgili operasyonlarda görevli 4 savcı ile eski Adana İl Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay için tutuklama kararı verdi. Dönemin Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman, Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne getirildi.

Savcı Özcan Şişman, dün akşam saatlerinde Adana'daki evinde gözaltına alınmıştı. Şişman, akşam sağlık kontrolünden geçirilip Emniyet Müdürlüğü'nde tutulmuştu. Bugün sabah saatlerinde yeniden sağlık kotrolünden geçirilen Şişman, tutuklama kararının verildiği Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne aynı dönemde görev yapan Başsavcı Süleyman Bağrıyanık ile birlikte getirildi.
Şişman, dün yaptığı açılamada, "Casusluk yaptığım iddia ediliyor. Hangi devlete casusluk yaptığımı izah etmeleri lazım. Yıllarca casusluk ve terörle ilgili soruşturmalar yaptım. Neyle suçlandığımı bilmiyorum. Devletin savcısını bu şekilde derdest etmeleri suçtur. Bu suçu işleyenler cezalarını çekeceklerdir." diye konuştu.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ise "Ben ilk başından beri ne kadar rahatsam şimdi de rahatım. Bugüne kadar hep hukuku uyguladım. Biz haydut değiliz, bir eşkıya değiliz. Gidip teslim olacağım. Kaçacak halimiz yok." dedi.