Şendiller, soruşturmanın geçen hafta katıldığı bir televizyon programında Yazıcıoğlu dosyası hakkında takipsizlik kararı veren ve daha sonra Kahramanmaraş’ta düz savcı iken Çorlu’ya Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Savcı Habib Korkmaz ile ilgili söylediği sözlerin neden olduğunu belirtti.
Programda, savcı Korkmaz hakkında sarf ettiği sözlerin kamuoyu önünde farklı kişilerce birçok kez dile getirildiğini savunan Şendiller, davanın üzerine gidenlerin soruşturma açılarak, tehdit edilerek yıldırmaya çalışıldığının ifade etti. 

Bu tür baskılara boyun eğmeyeceklerini kaydeden Şendiller, "Bu konuda birçok açıklama yapıldı bu zamana kadar. Fakat benim geçen hafta televizyon röportajından dolayı soruşturma başlattı. Zannediyorum bu davanın üzerine gidenleri böyle soruşturma açarak tehdit ederek yıldırmaya çalışıyorlar. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun kanı ortadayken, bu suikast ayan beyan ortada iken Muhsin Yazıcıoğlu'nun dostlarını ve dava arkadaşlarını bu tür baskılarla susturmaya kalkanlar şunu bilmiş olsun ki; hukuk çerçevesinde bu işin sonuna kadar takipçisiyiz. Bu tür tehditlerle bizi yıldıracağını düşünenlere şunu hatırlatmak istiyoruz; Biz 12 Eylül darbe dönemi dahil o dönemlerin İstiklal Mahkemesi gibi mahkemelerinden çıkıp gelerek bugünlere gelmişiz." dedi.

'HİÇBİR SAVCI MESLEKİ KARİYERİNİ VE GELECEĞİNİ RİSKE ATARAK BU DOSYANIN ÜZERİNE GİTMEZ'

Başsavcı Habibp Korkmaz’ın, Kahramanmaraş’ta dosyaya baktığı dönemde, Yazıcıoğlu ailesine ve avukatlarına odasında 'Ben dahil Türkiye'de hiçbir savcı mesleki kariyerini ve geleceğini riske atarak bu dosyanın üzerine gitmez' dediğini öne süren Şendiller şöyle konuştu: "Buradaki dosyayı kapatan Habip Korkmaz isimli savcı Çorlu Başsavcısı yapıldı, dosyayı kapattıktan sonra. Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi avukatların müracaatı üzerine tekrar bu dosyanın kapatılması işlemini reddetti, yeniden başlattı. Çorlu Başsavcısı Habip Korkmaz geçen hafta benim bir televizyonda yaptığım programla ilgili, bu konuyla ilgili yaptığım açıklamadan dolayı benim hakkımda soruşturma başlattı. Soruşturmada şu; kamu görevlisinin görevinden dolayı hakaret maruz kaldığına dair soruşturma başlattı. Olay şu; biz bir MİT görevlisi ile ilgili rahmetlinin 3 saat sonra vefat ettiğine dair bilgisini geçen hafta kamuoyuna açıklamıştık ki; ben ilk baştan bu tarafa Malatya Ağır Cezada, Özel Yetkili Savcılıkta bu konuyu baştan beri takip ediyorum. Ancak bu konuda birçok açıklama yapıldı bu zamana kadar fakat benim geçen hafta televizyon röportajından dolayı soruşturma başlattı. Bu soruşturma devam ederken Habip Korkmaz dosya ile ilgili çalışma yaparken bizim avukat arkadaşlarımız ve aileden bir kısım kişilerle görüştü. Bu görüşme esnasında dosyayı kapatın savcının görüşü şu, diyor ki; 'Ben dahil Türkiye'de hiçbir savcı mesleki kariyerini ve geleceğini riske atarak bu dosyanın üzerine gitmez' diyor. Buradan Adalet Bakanlığı'na, Yargıya, Üst yargıya şu soruyu sorma hakkımız var; Bizim böyle bir savcıya dosyayı kapattırmanın ne demek olduğunun cevabını arıyoruz. İkincisi bu ifadeden dolayı avukatlar ve aile YSK'ya müracaat etti ve bu savcı hakkında şu anda soruşturma devam ediyor. Ancak ben buradan şunu anlıyorum özellikle bizim açıklamanızdan sonra böyle soruşturma başlatmasının sebebi şu; zannediyorum bu davanın üzerine gidenleri böyle soruşturma açarak tehdit ederek yıldırmaya çalışıyorlar. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun kanı ortadayken, bu suikast ayan beyan ortada iken Muhsin Yazıcıoğlu'nun dostlarını ve dava arkadaşlarını bu tür baskılarla susturmaya kalkanlar şunu bilmiş olsun ki hukuk çerçevesinde bu işin sonuna kadar takipçisiyiz. Bu tür tehditlerle bizi yıldıracağını düşünenlere şunu hatırlatmak istiyoruz; Biz 12 Eylül darbe dönemi dahil o dönemlerin İstiklal Mahkemesi gibi mahkemelerinden çıkıp bugünlere gelmişiz." 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek ifade vereceğini belirten Şendiller suçlamayı komik bulduğunu belirterek: "Savcılığa gidip ifade vereceğiz çok acilen deniliyor, gerçekten çok komik, ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek’ böyle bir suç yok ortada. Çünkü bununla ilgili avukatlar, diğerleri belki 50 kere açıklama yaptılar. Ben şunu merak ediyorum, biz ifade ettiğimiz zaman böyle bir soruşturma başlatıyor, bunun maksadını biz biliyoruz." diye konuştu.