Kocaeli'de daha çok çete suçlularının kaldığı Kandıra F Tipi Cezaevi'nin Müdürü İsmet Aktürk, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük saldırıyla ilgili, "Terör olarak değerlendiriyoruz. Her türlü alternatifi değerlendiriyoruz." dedi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, hastane önünde cinayetle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü de yer aldı.

Vali Güzeloğlu, "Bugün sabah saat 8. 20 civarında ilimiz Kandıra ilçemizde bulunan Kandıra F Tipi Cezaevimizin müdürü İsmet Aktürk kardeşimiz görevine giderken, Yeşilova mevkinde silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Akabinde aracın şoförü infaz koruma memuru müdürümü Tıp Fakültesi Hastanesi'ne intikal ettirdi. Yapılan müdahale sonucu kurtarılamadı. 1 yıl önce ilimize atandı. Olayla ilgili tüm değerlendirmeler yapıldı. Çok üzüntülüyüz. Görevde şehit edildi" dedi.

AKTÜRK, MEMLEKETİ ADANA TUFANBEYLİ'DE DEFNEDİLECEK

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük ise, "Terör olarak değerlendiriyoruz. Her türlü alternatifi değerlendiriyoruz. Aktürk'ün 12 ve 16 yaşında 2 çocuğu var. Aktürk'ün cenazesi törenden sonra memleketi Adana Tufanbeyli'ye uğurlanacak." dedi.

Olay, İzmit merkez Solaklar yol ayrımında bu sabah saat 09.00 sıralarında gerçekleşti. Cezaevine ait araçla görev yerine giden Aktürk'ün içinde bulunduğu araca, başka bir araç yaklaştı. Aracın içeresinde bulunan kişi ya da kişilerce, Aktürk'ün bulunduğu tarafa 4 el ateş açıldı. Kurşunlardan üçü, Aktürk'ün karın bölgesine isabet etti. Şahıs veya şahıslar geldikleri araçla olay yerinden kaçarken, İsmet Aktürk kaldırıldığı Kocaeli Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.