İstanbul Adalet Sarayı'nda terör örgütü DHKP-C tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı.

Amasya Adalet Sarayı önünde yapılan açıklamaya Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Baro Başkanı Melik Derindere, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve çok sayıda avukat katıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, tek amaçlarının adaleti sağlamak olan yargı mensuplarına yapılan bu tür saldırıların Türk milleti için üzücü ve kaygı verici olduğunu söyledi. Yapılan bu tür saldırıların adalet yolundan kendilerini vazgeçiremeyeceğini kaydeden Başsavcı Kutanoğlu, şunları kaydetti: "İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz görevinin başındayken rehin alınmış, akabinde yapılan bütün iletişim çabalarına rağmen teröristlerin hain saldırısı sonucunda önce yaralanmış ardından kaldırılmış olduğu hastanede hayatını kaybederek şehit olmuştur. Şehidimize Yüce Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere yargı camiasında ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. Gece gündüz demeden, yağmur çamur demenden, soğuk sıcak demeden, senenin 365 günü 24 saat görevinin başından olan, tek hedefi ve gayesi hakkı tesis etmek, adaleti gerçekleştirmek olan yargı mensuplarına yapılan bu tür saldırılar maalesef bizler için olduğu kadar Türk milleti için de üzücü ve kaygı vericidir. Bu saldırı sadece yargı mensuplarına yapılan bir saldırı değildir. Bu saldırı ülkemizin değerlerine ve kazanımlarına yapılmış olmakla beraber ayrıca Cumhuriyetimizin değerlerine yapılan bir saldırı olarak değerlendirilmelidir.
Toplumun her kesininin bu saldırıdan ders çıkarmasını, yargıyı rahat bırakmasını istiyoruz ve diliyoruz. Bu saldırıyı gerçekleştirenleri ve bu saldırının arkasındaki güçleri lanetliyoruz. Amasya’da görev yapan yargı mensupları olarak bu tür saldırılar şehitlerimizin bizlere açtığı ışıklı yolda, adalet yolundan bizi asla vazgeçiremeyecektir. Bundan sonra daha kararlı adımlarla adaleti tesis etmek için elimizden geleni yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın."