İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın başına bitişik şekilde ateş edildiğini açıkladı. Başsavcılığın açıklamasının, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'başına 3, vücudunun diğer yerlerine de 2 kurşun' isabet ettiği yönündeki açıklaması ile çeliştiği belirtildi.

İstanbul Adalet Sarayı’nda 2 terörist tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapmış ve savcının başına 3, vücudunun diğer yerlerine de 2 kurşun isabet ettiğini söylemişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise savcının başına bitişik ateş edildiğini açıkladı. Kaç kurşun isabet ettiği bilgisine ise yer vermedi. Vücudunun başka yerine kurşun isabet edip etmediği de belirtilmedi. Başsavcılık, otopsi yapılmadığı yönündeki iddialara da cevap verdi. Gece saatlerinde otopsi yapıldığını açıklayan Başsavcılık, kurşunların da teröristlerin silahından çıktığına vurgu yaptı.

Eylemcilerin adliyeye iki adet patlayıcı soktuğu, birinin operasyon sırasında patladığı diğerinin ise eylemciler öldürüldükten sonra fünye ile patlatıldığı iddia edilmişti. Başsavcılık bu iddiayı da yalanladı.