İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, terör örgütü Selam Tevhit soruşturmasını yürüten polislere yönelik dün gerçekleştirilen operasyona ilişkin yazılı açıklama yaptı. Polisleri ‘casusluk’ ve ‘usulsüz dinleme yapmak’la suçlayan Salihoğlu’nun, Yargıtay’ın 3 defa ‘terör örgütü’ olarak onadığı Selam Tevhit örgütünden ‘sözde’ diye bahsetmesi dikkat çekti.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “"Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2014/41637 sayılı soruşturma dosyası kapsamında; 2010-2013 tarihleri arasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görev yapan bir kısım şüpheliler tarafından sözde "Kudüs Ordusu Terör Örgütü" olarak adlandırılan 2011/762 sayılı soruşturma kapsamında çok sayıda bakan, milletvekili, siyasetçi, bürokrat, akademisyen, gazeteci, yazar, işadamı, devletin üst düzey yetkilileri, danışmanlar, vakıf ve dernek başkanları ve üyeleri hakkında dinleme yapılığı ve sözde terör örgütü ile bağlantıları oldukları gerekçesiyle iletişim tespit tutanakları düzenlendiği anlaşılmış, şüpheliler hakkında 'Siyasal veya askeri casusluk, suç uydurma, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi resmi belgede sahtecilik' suçlarından yakalama ve gözaltı kararları verilmiştir." denildi.

Açıklamada, dinlenen isimler arasında; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, Ali Babacan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabi Kaynakları Bakanı Taner Yıldız gibi kişilerin olduğunu iddia edildi.

Açıklamada, "Devam eden soruşturma işlemleri neticesinde, devlet yetkililerinin dinlenerek seslerinin kaydedildiği SEAGATE marka W1D2FHSF seri numaralı bin GB kapasiteli 2 adet harddiskte, telefon görüşmeleri dinlenerek kayda alınan müşteki mağdurların ses kayıtları ile ilgili CMK'nın 91/5. maddesi uyarınca yeni deliller elde edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

POLİSLERİN AVUKATI: 7 AYDIR YAZILMAYAN İDDİANAME, BU SEFER TERÖR VE DARBE SUÇLAMASI İLE YAZILMASI DENENECEK

Gözaltına alınan polislerin avukatı Kemal Şimşek, operasyonda yeni deliller diye sunulan bilgilerin daha önce sunulduğunu söyledi. belirtti. Şimşek, operasyonun amacının yeni kurulacak olana terör mahkemelerinde yargılama yapılabilmesi için suç vasfının değiştirerek tutuklu polislerin serbest kalmasını önlemek olduğunu ifade etti.

Şimşek sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün müvekkillere yapılan hukuksuz algı operasyonu, anlaşılacağı üzere yine sıkışmış gündemi değiştirmek amacıyla yapılmıştır. Casusluk suçlamasıyla 7 aydır yazılamayan iddianamenin bu defa terör ve darbe suçlaması ile yazılması denenecek. Kaç ay sürer dersiniz? Bu arada tabii ki kurulacak Terör Mahkemelerinde yargılama yapılabilmesi için suç vasfı değişmeliydi. Dosyada aylardır bir türlü çözümü yapılamayan harddisklerin çözümü için meğerse terör mahkemelerinin kurulması gerekiyormuş, anlamış olduk.”

‘YENİ DELİL YOK’

Avukat Şimşek bahsedilen harddisklerle ilgili yeni bir delil bulunmadığı halde hukuksuz bir şekilde gözaltı yapıldığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Oysa ki bu harddisklerden çıkan yeni bir şey yok. Aynı içerikler müvekkillere daha önce sorulmuştu. Dolayısıyla yeni delil vasfı da yok. Dolayısıyla müvekkillerin 3.kez gözaltına alınmaları hukuksuz olduğu gibi suç vasfının değiştirilmesi de tam bir hukuki garabet örneği. Yakalama ve gözaltı tutanağında Selam-Tevhid terör örgütünden "sözde" diye bahsedilirken müvekkillere isnat edilen 'terör' suçlaması vurgulu yazılmış. Bilindiği gibi Selam-Tevhid terör örgütü Yargıtay'ın 2002,2006,2014 yıllarında verdiği kararlarla tescilli bir terör örgütüdür. Buna rağmen bu örgüte sözde deyip dosyayı kapatarak müvekkillere operasyonlar yapılıyor. Kim ajan, kim terörist zamanla anlaşılır. Tümü mahkeme kararlarına dayalı hedef şahıs dinlemelerinde üçüncü şahıslarla olan görüşmelerden mağdur ve terör suçu çıkarılmak isteniyor. Kimse kusura bakmasın, ceza yargılaması sizin hayali suç üretimlerinize kılıf olamayacak kadar keskin hatlara sahiptir. Keyfilik kaldırmaz. İçi boş safsatalarla tertemiz vatan evlatlarına yaptığınız zulümle, hukuk tarihine kara bir leke daha çaldınız ve bu lekeyle anılacaksınız.”