ADANA (AA) - Adana'da bir otomobilde silah ve mühimmat bulunmasıyla ilgili soruşturmada, malzemelerin kullanım kılavuzunda Suriye'de YPG'ye katıldığı belirlenen bir PKK'lı teröristin parmak izi bulundu.

Merkez Sarıçam ilçesinde bir otomobilde RPG-29 roketatar, 3 roketatar mühimmatı ve dijital zaman ayarlı ateşleme rampası ele geçirilmesiyle ilgili 9 kişinin tutuklandığı soruşturmada, silah ve mühimmatların incelemesi sürüyor.

Mühimmatların kullanım kılavuzunda Suriye'de YPG'ye katıldığı belirlenen bir PKK'lı teröristin parmak izinin tespit edildiği belirtildi.

İncirlik Mahallesi'nde 5 Mart'ta uygulama yapan polis ekipleri, Mardin'in Nusaybin ilçesinden İstanbul'a gittiği belirtilen 34 FP 6210 plakalı otomobili durdurmuş, aramada RPG-29 roketatar, 3 roketatar mühimmatı ve dijital zaman ayarlı ateşleme rampası ile koordinatın ayarlanmasını sağlayan aparat ele geçirmişti. Araçtaki 2'si kadın 3 kişi gözaltına alınmış, soruşturma kapsamında Adana'da 2, İzmir, İstanbul, Antalya, Mersin, Mardin ve Gaziantep'te de birer kişi yakalanmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 11 zanlıdan aralarında 2 kadının da bulunduğu 9 zanlı tutuklanmış, 2 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Ele geçirilen mühimmatların ise terör örgütü PKK'ya ait olduğu bildirilmişti.