Batman Belediye Meclisinde yapılan seçime Belediye Başkan Vekili DBP’li Meclis Üyesi Hürriyet Kaytar seçildi.

Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir’in geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından, görevden uzaklaştırılmasının ardından AK Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi Belediye Meclis üyeleri tarafından seçime gidildi. Belediye Konferans salonunda yapılan belediye başkanlık seçimi için, AK Parti aday göstermezken, prosedür gereği yapılan seçimde Demokratik Bölgeler Partisinden meclis üyesi olan Hürriyet Kaytar Belediye Başkan Vekili olarak seçildi.

Abdullah Öcalan’ın yeğeni Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan da yapılan seçimi ve görevden uzaklaştırılan Sabri Özdemir’e destek için belediye binasına geldi. Öcalan, yapılan seçimin ardından Batman milletvekili adayları Ayşe Acar Başaran, Kadir Tunç ve Mehmet Ali Aslan’la beraber belediye binasından ayrıldı.

Yapılan seçimin ardından Belediye Başkan Vekilliğine seçilen Hürriyet Kaytar, basın mensuplarına açıklamalarda bulunmadı.

Bu arada görevden uzaklaştırılan Eş Başkan Sabri Özdemir’in ise konuya ilişkin cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.
AK Partili Belediye Meclis Üyesi İskan Yel, seçimden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Batman Belediye Başkanın geçici olarak, görevden alınması sonucu yapılacak olan başkanlık seçiminde parti kurumlarında yaptıkları toplantı sonucunda aday göstermeme kararı aldıklarını söyledi.
Yel, şunları kaydetti: “Hiçbir dahlimizin olmadığı bu görevden alınma sonrasında belediye önünde kurulan platformda ve bir takım siyasi demeçlerde parti liderimize yerel temsilcilerimize ve bize seçilmiş belediye meclis üyelerine karşı yapılan hakaretleri yadırgadığımızı ve kınadığımızı açıkça belirtiyoruz.”