Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce, Ramazan ayı dolayısı ile gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinin denetleneceği açıklandı. Denetimlere İl Müdür Yardımcısı Halil Rüzgar ile Gıda ve Yem Şube Müdürü Hakan İleri’nin de katılacağı belirtildi. Öte yandan, 2015’in ilk 5 ayında 924 işyeri denetlenerek 14 işyerine toplam 35 bin 253 TL idari para cezası uygulandı.

Rüzgar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, halkın daha temiz, daha sağlıklı ve daha güvenilir gıda tüketmesi amacıyla ekmek, pastacılık ürünleri, şekerli mamulleri, yemek fabrikaları, kasaplar ve lokantaların denetleneceğini ifade etti. Rüzgar,
“Denetimlerde işyerlerinin hijyen şartları, resmi evrakları, gıda maddelerinin son kullanım tarihleri ve etiket bilgileri kontrol edilmektedir. Denetimlerin yanında 174 Alo Gıda Hattı'na yapılan şikayetlere bağlı olarak program dışı denetimler de gerçekleştirilmektedir. Tüketiciler gıdaları satın alırken etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamalı, son kullanma tarihlerine dikkat etmeli, yaşanan olumsuzluklarda 174 Alo Gıda Hattı'nı aramalıdır.” diye konuştu.

Rüzgar, 2015’in ilk 5 ayında 924 işyerinin denetlendiğini belirterek, 14 işyerine toplam 35 bin 253 TL idari para cezası uygulandığını kaydetti.