Türkiye genelinde düzenlenen 'Herkes O’nu Okuyor' yarışmasının Batman’daki ödül töreninde duygu dolu anlar yaşandı.

Bir düğün salonunda düzenlenen ödül töreninde yetişkinler kategorisinde birinci olan Leyla Kaplan, umreye gidiş biletini eşinden alınca gözyaşlarını tutamayıp ağladı. Duygu dolu anların yaşandığı ödül töreninde Leyla Kaplan salondaki davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. Ödülü eşinden alan Kaplan, aldığı ödülün kendisini çok mutlu ettiğini dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Umreye daha önce gittiğini ve bir kez daha gitmek için her zaman dua ettiğini belirten Kaplan, “Ben bunu beklemiyordum. O kitabı okurken çok etkilendim. Daha önce o kutsal topraklara gitmiştim. O topraklara bir kez daha gitmek için her gün dua ettim. Allah dualarımı kabul etti ve bir kez daha gideceğim için mutluyum.” dedi.

Dereceye giren yarışmacılardan İbrahim Yıldırım da kazandığı para ödülünü Kimse Yok Mu Batman Şubesi'ne bağışlayarak Afrika’da katarak hastası bir kişinin tedavisi için harcanmasını istedi.

İbrahim Yıldırım’ın bu davranışı davetliler tarafından alkışlanırken, Kimse Yok Mu Derneği Batman Şube Başkanı Mustafa Uslu, Yıldırım'ın bu davranışının kendilerini oldukça mutlu ettiğini dile getirdi. İbrahim Yıldırım'ın anlamlı bir yardımda bulunduğunun altını çizen Uslu, bu davranışın kendilerini duygulandırdığını kaydetti.

Ödülünü Kimse Yok Mu Derneği'ne bağışlayan İbrahim Yıldırım ise bu yardımın kendisi için önem arz ettiğini belirterek bundan dolayı mutlu olduğunu anlattı. Yıldırım, “Afrika’da bir katarak hastasının tedavisi için yaklaşık 100 dolara ihtiyaç var. Ben de bunun için 250 lira hediyemi bunun için veriyorum. Bizden çok o insanların bu yardıma ihtiyacı var. Allah zorda kalan herkese yardım etsin. Bu yarışmada emeği geçenlere teşekkür ederim.” diye konuştu.

Bu anlamlı ve duygu dolu anların ardından il genelinde sınava katılarak derece elde eden yarışmacılara da çeşitli hediyeler verildi. Düzenlenen törende hediye alan öğrenciler, bu sınavın kendileri için faydalı olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulundu.