Batman Tabib Odası ve SES Batman Şubesi, sağlık sorunlarına dikkat çekmek amacıyla, bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Bölge Devlet Hastanesi önünde davul zurna eşliğinde halay çeken sağlıkçılar, sağlık alanındaki sorunları protesto etti.

Acil hastalar dışında sağlık hizmeti vermeyen sağlıkçılar adına açıklama yapan SES Batman Şube Başkanı Mustafa Yurtsever, “Sayın Sağlık Bakanı bu kararımızı duyunca demiş ki ‘Her şey iyi giderken bu iş bırakmaya anlam veremiyorum’ birlikte bir bakalım isterseniz tabloya. Çalışma ortamları sağlıksız, çalışma temposu sağlıksız, çalışma süreleri sağlıksız, dinlenme süreleri sağlıksız, nöbet ortamları sağlıksız. Adeta bu bir kölelik düzeni. Bu tablo, biz sağlık çalışanları için de hastalarımız için de iç açıcı değildir." diye konuştu.

Sağlık alanındaki sorunlar giderilene kadar mücadele edeceklerini belirten Yurtsever, şunları söyledi: "İnsanüstü bir çabayla, insanlık dışı koşullarda çalışıyoruz. Çalışma koşullarımız acilen düzeltilsin. Çalışırken de emeklilikte de insanca yaşayabilecek güvenceli bir gelir talep ediyoruz. Yıllarca haftada 40 saatlik yasal sürenin çok üzerinde ve ağır koşullarda çalıştığımız halde bugüne dek bir türlü verilemeyen fiili hizmet zammını talep ediyoruz. Sağlık alanındaki mesleki eğitimin niteliği giderek bozulmakta, bu halkımızın geleceğini tehdit etmektedir.

Sayıyı değil niteliği önceleyen bir politikayı talep ediyoruz. 2007 sonrası hemşirelik mesleğine açıklık getiren yasa ve yönetmelik hükümlerinin gereğini yapmadığınız gibi, bu hükümleri kısa bir süre sonra ardı ardına yaptığınız başka düzenlemelerle işlemez hale getirdiniz. Böylece meslek yok olma aşamasına geldi. Bu duruma son vermek üzere gereken düzenlemeleri derhal yapınız. Nitelikli sağlık hizmetine bütün yurttaşlarımızın etkin, ücretsiz ulaşabilir ve ana dilde sağlık hakkını talep ediyoruz. Bakanlığa çağrımızdır; birinci basamakta çalışanlarına her gün yeni bir görev dayatmaktan vazgeçin. Buradan bir kez daha hatırlatıyoruz; ocak ayı başından beri her cumartesi günü olduğu gibi 14 Mart’ta da aile hekimlerinin ve ASM çalışanlarının nöbet direnişinin süreceğini buradan bir kez daha hatırlatıyoruz. Biz sağlık alanındaki tüm örgütler dayanışma içinde mücadelemizi 'Herkes için, alan için de veren için de sağlık' gerçekleşene dek sürdüreceğiz."