Batman Bölge Devlet Hastanesi, zayıflama ilacı içerek kalp krizi geçiren Rumeysa Doğu’nun tedavisi ile ilgili açıklama yaptı.

Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, “15 yaşındaki Rumeysa Doğu isimli hasta, 14.07.2015 tarihinde evde kardiyak arrest (kalp durması) geçirip, 5 dakika evde yakınları tarafından müdahale edildikten sonra tam donanımlı 112 acil ambulans ekibi ile Batman Bölge Devlet Hastanemiz Acil Servisine getirilerek 15 dakika kardiyak resusitasyon (kalp masajı) yapıldıktan sonra hayata döndürülmüş olup, hastanemiz 3. basamak genel yoğun bakım ünitesine alınmıştır.” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hasta 10 gün önce dış merkezde anjiografi yapılıp taburcu edilmiştir. Hikayesi derinleştirildiğinde hastanın 15 gündür Tarım Bakanlığı onaylı zayıflama tableti bitkisel bir ilaç kullandığı bulgusuna rastlanmıştır. Hastanın şu an hayati tehlikesi devam etmekte, mekanik ventilatör (solunum cihazı) desteği almakta olup, (karaciğer fonksiyon bozukluğu, akciğer ödemi ve kalp yetmezliği) giderilmeye çalışılmaktadır. Kalp ve karaciğer yetmezliğine neden olan durumun tıbbi araştırması sürmekte olup, Rumeysa Doğu’nun tedavisi anestezi uzmanı, gastroenterolji uzmanı ve kardiyoloji uzmanı gözetiminde devam etmektedir.”