Batman merkez Pazaryeri Mahallesi’ndeki Nevruz kutlamalarında olaylar çıktı. Nevruz alanından Batman-Diyarbakır kara yoluna inen yüzleri maskeli bir grup, lastik yakarak yolu trafiğe kapattı.

Yüzleri maskeli kişiler ateşi söndürmeye çalışan polise taş, havai fişek ve molotofkokteyli attı. Polisin tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ettiği grup, Nevruz alanına doğru kaçtı. Olaylar sırasında Komiser B.D. başına aldığı taş ile yaralanırken, bazı vatandaşlar da atılan taşlarla yaralandı. Yaralılar, Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu sırada grup içerisinde kalan sivil bir polisin otomobilindeki dosya ve polis kıyafetlerini aldı, daha sonra polis otomobilini ateşe verdi. Kullanılamaz hale gelen polis otomobili çekici ile olay yerinden kaldırıldı.

Olaylar yer yer devam ediyor. Polisin geri çekilmesini isteyen Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir ile Güvenlik Şube Müdürü İrfan Çubukçu ile tartıştı. Başkan Özdemir, polislerle bir süre görüştü. Bu sırada Çevik Kuvvet polis amiri çıkan olaylara tepki gösterdi. Polis arabasının yanı sıra bölgede bulunan bir çok sivil aracın da camları kırıldı.

Göstericiler zaman zaman basın mensuplarını da hedef alarak taşla saldırdı. Yüzü kapalı grup belli aralıklarla polise taş atmaya devam ediyor. Bu arada, ilk belirlemelere göre 10 göstericinin çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi.