Okul sporları kapsamında Kahramanmaraş’ta düzenlenen Oryantiring Bölge Şampiyonası'nda önemli bir başarı elde eden Batman 16 Mayıs Ortaokulu, küçük erkek kategorisinde bölge birincisi, küçük kızlar kategorisinde de bölge ikincisi oldu. Okul, Karaman'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı.

Yarışmada takım derecesi dışında ferdi olarak da küçük kızlarda Zeynep Kaya ikinci, küçük erkeklerde Rıdvan Alci ikinci, Hakkı Durmaz üçüncü, Kadir Derin dördüncü oldu.
Bölge şampiyonasına 20 ilden yaklaşık 300 sporcu ve 100'e yakın antrenör ve idareci katıldı.

Batman Oryantiring İl Temsilcisi ve aynı zamanda 16 Mayıs Ortaokulu öğretmenlerinden Keremhan Köroğlu, oryantiring sporunun Batman'da gelişebilmesi için teknik alt yapının oluşturulduğunu ve bu sporun Batman'ın tanıtımında önemli rol oynayacağını söyledi. 2015-2016 sezonu için bu dönem elde edilen başarıların kendilerini daha daha da istekli hale getirdiğini belirten Köroğlu, okullarla ilgili tanıtım ve eğitim çalışmalarının başlayacağını kaydetti. Köroğlu, oryantiring sporu hakkında bilgi vererek, şunları söyledi: “Orienteering sporu harita ve pusula yardımıyla belirlenen kontrol noktalarını hedefleri en kısa zamanda sırasıyla bulmaya dayalı bir doğa sporudur. Kısacası yön bulma sporu da denilebilir. Doğada satranç oynama olarak da adlandırılır. Haritada önceden belirlenen hedefler sırasıyla en kısa zamanda bulunur. Bedensel ve zihinsel çalışmanın bir arada olduğu oryantiring, zamanın nasıl geçtiğinin anlaşılmadığı bir spordur."