Batman Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Anadolu Ajansı(AA) tarafından servis edilen ‘420 bin kişi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım alıyor’ şeklindeki haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Basın yayın kuruluşlarında 'Batman nüfusunun yüzde 75’i sosyal yardım alıyor haberi' üzerine kamuoyuna bilgilendirme yapılması ihtiyacı doğmuştur." denildi. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bu hizmetlerden faydalanmak amacıyla müracaat eden vatandaşlarımızın kayıtları vakıflarımızca tutulmaktadır. Bu kapsamda 30.06.2015 tarihi itibariyle ilimiz merkez ve ilçelerindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 420 bin vatandaşımız kayıtlıdır. Bazı haber sitelerinde Batman ilinde ‘420 bin kişi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda yardım alıyor' şeklinde yapılan haber ve yorumlar tamamen haberi yapan kişi veya kuruluşlara aittir. Söz konusu haber ve yorumlara ilişkin 09.07.2015 tarihinde Valiliğimizce haber kaynağı olan Anadolu Ajansı’na gerekli açıklama yazılı olarak gönderilmiştir. Açıklamamızda ifade edildiği üzere Batman merkez ve bağlı ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında kayıtlı kişi sayısı belirtilmiştir. 'Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında kaydı bulunan tüm kişiler sosyal yardım alıyor' şeklinde yapılan yorum ve haberler gerçeği yansıtmamaktadır."