Batman'da polis aracına gerçekleştirilen saldırıda ağır yaralanan Komiser şehit oldu

Batman'da Özgürlük Bulvarı'nda saat 15.30 sıralarında sivil polis aracına, 3 kişi tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Kentin, Hasankeyf yolu üzerinde bulunan Dolum Caddesi üzerinde görev yapan sivil polislerin bulunduğu otomobile saat 15.45 sıralarında PKK'lıların otomatik silahlarla ateş açtı. Harekat halindeki otomobilde bulunan Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli komiser ile polis yaralandı. Ağır yaralanan komiserin Batman Bölge Devlet Hastanesi'de şehit olduğu açıklandı.

SURİYE SINIRINDAN ATEŞ AÇILDI: 1 ŞEHİT

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Kilis’e Suriye tarafından açılan ateş sonucu 1 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de kayıp olduğunu açıkladı.
İçişleri Bakanı Selami Altınok, Kilis’te meydana gelen olayla ilgili ilk bilgilere göre 1 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de kayıp olduğunu açıkladı.
Kilis’in Yavuzlu köyü sınırları içerisinde bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görev yapan askerlerin üzerine Suriye’den ateş açılmasıyla ilgili sorulara cevap veren İçişleri Bakanı Selami Altınok, “Bilgiler net değil ama 1 askerimizin şehit, 1 askerimizin kayıp olduğuna dair Vali Bey’den bilgi aldım. Güvenlik kuvvetlerimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Çok taze bir olay, değerlendirip daha geniş bir açıklama yapılır” açıklamasında bulundu.
TBMM’de düzenlenen yeni adli yargı yılı için düzenlenen kokteyle katılan İçişleri Bakanı Selami Altınok, gazetecilerin,Yarbay Mehmet Alkan’ın kaybettiği kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde söylediği sözlerden ötürü bir soruşturma açılıp açılmadığı yönündeki sorularına , “2 günlük İçişleri Bakanına zor sorular soruyorsunuz, o dosyalara henüz bakamadım. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
Allah kimsenin ocağına o ateşi düşürmesin, bu milletin hiçbir evladına o acıyı yaşatmasın. Ama terörle mücadele konusunda kararlılıkla gideceğiz, Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve milletine karşı olan başkaldırıya müsaade etmeyeceğiz, gerektiğinde de çok şedit bir şekilde kafalarını ezeceği” açıklamasıyla cevap verdi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Genelkurmay Başkanlığı, sınırın Suriye tarafından Kilis'te bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakolu'nda görevli askerlere yönelik IŞİD kontolündeki bölgeden açılan ateş ve sonrasında çıkan çatışmaya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, bir askerin şehit olduğu belirtilirken, bir asker ile irtibatn kesildiği, arama faaliyetlerinin ve operasyonların devam ettiği açıklandı.
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklama şöyle; "01 Eylül 2015 tarihinde saat 18.15 sularında Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Kilis Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görevli unsurlarımıza, sınırın Suriye tarafında DEAŞ Terör Örgütü kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonucunda Kahraman bir silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal ambulansla hastaneye tahliye edilmiştir. Kahraman silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Ayrıca çatışma esnasında bir silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup arama faaliyeti ve bölgede operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."