Batman Vergi Dairesi, vergisini ödemeyen ve adresinde bulunamayan mükelleflerin listesini açıkladı. AK Parti Batman İl Başkanlığı, 2014 ve 2015 yıllarına ait ödemediği 5 bin liralık vergi ile listede yer aldı.

Batman Vergi Dairesi, 1999 yılından bu yana tahsil edemediği vergiler için 'Yüzsüzler Listesi' hazırladı. 2 bin 97 kişi/tüzel kişi/işyerinin bulunduğu liste, Batman’da yayın yapan 4 vasıflı gazetede yayımladı. Borçluların ad-soyad, adres ve vergi dönemi ile ana vergi kodu bilgilerinin yer aldığı listede, borç tutarları da ayrıntılı biçimde yer aldı.

AK PARTİ İL TEŞKİLATI DİKKAT ÇEKTİ

Yüzsüzler listesinde AK Parti Batman İl Teşkilatı'nın adı dikkat çekti. Buna göre Pınarbaşı Mahallesi Diyarbakır Caddesi adresinde bulunan AK Parti İl Teşkilatının 2015 yılına ait 2 bin 446,06 TL borcu ile 2014 yılına ait 2 bin 557,96 TL borcunun yer aldığı görüldü.

Halkların Demokratik Partisi Batman milletvekili adayı Mehmet Ali Aslan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Batman Vergi Dairesi'nin bu durumu ilan ettiğini söyledi.
Vergi Dairesi'nin son 2 yılda vergisini ödemeyenlerin listesini açıkladığını belirten Aslan, "Bu listede AKP İl Başkanlığının son iki yıla ait yaklaşık 5 bin liralık vergi borcunu ödemediğine dair ilan yayınlamış. Maliye Bakanı Batmanlı ne yazıktır ki onun uzmanlık alanı ile ilgili onun ilinde onun branşı ile ilgili 5 bin lira gibi küçük bir rakamı ödememişler. Şayet talep olursa yardımcı olabiliriz. Dinimizi yardımlaşmayı emrediyor. Biz yardım ederiz.” dedi.