Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde çalışanların işe gitmediği halde ücret aldığını iddia etti.
Sendikanın Şube Başkanı Mustafa Yurtsever, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu hastanede birden çok personel 2–3 yıldır hastaneye gelmiyor ve haksız bir şekilde her türlü ödemeden faydalanıyor. Bu sorunla ilgili hiçbir soruşturma açılmıyor. Kimi servislerde ayda 10 nöbet tutulurken, Eğitim, Kalite, Enfeksiyon, Tıbbi Atık Birimlerinde ise hiç nöbet tutulmuyor. Tüm servislerde gereksiz hasta yatışları yapılıyor, bu da aşırı iş yoğunluğuna neden oluyor” ifadelerini kullandı.

"SENDİKA ÜYELERİMİZE BASKI YAPILIYOR"
Yurtsever açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Kendini idari birimlerin üstünde ve yetkisinde gören sözde kimi sendika temsilcileri, kurum idarecileri ile birlikte üyelerimize ötekileştirici tutum sergiliyor. Kreş ve gündüz bakım evi talebi karşılanmıyor. Bu sorunlarla ilgili daha önce de bir rapor hazırladık ancak hiçbir tedbir alınmadı."
Hastane İdaresi ve Genel Sekreterliğe çağrıda bulunan Yurtsever “bu tutum ve davranışlar karşısında susacağımızı düşünüyorlarsa yanılıyorlar”diye konuştu.