Doğu ve Güneydoğu'da artan olaylar ve çatışma ortamı eğitim-öğretimi de olumsuz etkiliyor. Batman Üniversitesi’nde görevli 41 öğretim üyesinin can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle üniversiteden ayrılmak için rektörlüğe başvuruda bulundukları belirtildi.

Bölgede artan çatışmalı ortamlar nedeniyle üniversitede görevli 41 öğretim üyesinin başka illere gitmek için başvuruda bulunduğu ifade edildi. Batman’da günlük yayın yapan yerel bir gazeteye demeç veren Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulselam Uluçam, öğretim üyelerinin Batman’dan ayrılması söz konusu olursa bundan Batman’ın kaybedeceğini belirterek “Yaşanan olaylar eğitimcileri son derece etkiliyor. 41 öğretim görevlimiz gittiği zaman üniversitenin bel kemiği kırılmış oluyor. 41 öğretim görevlimizin içerisinde Batmanlı olup da gitmek isteyenler vardır. Bu arkadaşlarımız ile bire bir görüşmelerimiz var kalmaları noktasında ikna etmeye çalışıyoruz.” dedi.

En büyük sıkıntılarının Batı'da Güneydoğu'nun görünüşünün hoş olmadığını kaydeden Uluçam, “Batman merkezden geldiğimi ve hiçbir olayın olmadığını söylüyorum. Bu bölgeler normal şartlarda insanın yaşayamayacağı terör bölgesi olarak lanse edilmiş ve öyle algılanıyor. Öğretim görevlisi, memur ve öğrencinin bu bölgelere doğru yönelişi çok azdır.” ifadesini kullandı.

Üniversiteye 3 bin 800 öğrencinin elektronik ortamda kayıt olduğunu söyleyen Uluçam, “Üniversitemize 3 bin 800 öğrenci kayıt oldu. Ancak elektronik ortamda kayıt oldular. Bakalım bunun ne kadarı gelebilecek. Bu konuda endişeliyiz. Doğu'nun otobüsleri Batı illerinde taşlanmaya başladı. Bu çocuklar nasıl bu otobüslere binip bu tarafa doğru gelecek?” diye sordu.