Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı ameliyatla 75 yaşındaki kalp hastası kadına kalp pili takıldı. Başarılı bir operasyonla kalbinin üzerine takılan pil sayesinde hayata dönen Fehime Nam, “İnsanın çok zor bir ameliyattan sonra gözlerini tekrar açması, nefes alması ne güzel bir şey. Sanki yeniden doğdum.” dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren doktorlara teşekkür eden Nam, şöyle devam etti: “Bir anda göğsümde şiddetli bir ağrı yaşadım. Ne olduğunu anlayamadım. Hastaneye getirdiler, doktor muayene etti. Kalp hastası olduğum anlaşıldı. Daha sonra ameliyata alındım. Başarılı bir ameliyat geçirdim. Uzun bir zaman ameliyatta kalmışım. Şimdi hayattayım. Doktorum bu zor ameliyatı başarıyla yaptı. Doktor ve çalışanların ilgisi insana güç veriyor.”

'BÜYÜK MERKEZLERDE YAPILAN AMELİYATLAR YAPILMAKTA'

Başarılı operasyonu gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahı Sinan Göçer ise şunları kaydetti:
“75 yaşında Fehime Nam şiddetli göğüs ağrısı ile hastanemiz kardiyoloji kliniğine başvurdu. Yapılan koroner anjiyo grafiğinde kalp damarlarında tıkanıklık ve kalp hızının oldukça yavaşlamış olduğu tespit edildi. Ameliyat kararı alınan hastaya Bypass yapıldı aynı ameliyatta bir de kalp pili takıldı. Kalp pilinin takılması işleminin yapılması hastanemizin ameliyat çeşitliliği açısından da oldukça önemli. Hastanın genel sağlık durumu hızlı bir şekilde iyileşme göstermiş olup serviste takibi devam etmektedir. Büyük kalp cerrahisi merkezlerinde yapılan ameliyatlarının tamamına yakınını kalp damar cerrahisi kliniğimizde yapabilmekteyiz. Böylece hastaların uzak merkezlere gitmesine de gerek kalmıyor.”