Batman’da AK Parti’den istifa eden İl Genel Meclisi Üyesi Burhan Saran, Kozluk AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Servet Barlık, Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Altaç, düzenlenen tören ile HDP’ye katılım yaptı.

Batman Park AVM önünde toplanan kalabalık, kitlesel bir şekilde Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim lokaline yürüdü. Kalabalığa Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk, HDP Milletvekili Adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız, Parti Meclis Üyesi Osman Ergin, Faris Özdemir, Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir karşıladı.

HDP ROZETLERİ TAKILDI

Törende konuşan HDP Milletvekili Ahmet Türk, “Kürtsüz bir barışın asla olamayacağını anladılar. Bu nedenle bugün dünyanın gözleri üzerimizdedir. Böyle hassas bir süreçte yeniden doğuşun gündeme geldiği bir süreçte, 7 Haziran’da bir seçimle karşı karşıyayız. Ödenen ağır bedellere karşı biz de insanlarımıza ulaşmamız lazım. Artık siyasi parti yok. Ben, samimiyetle söylüyorum AK Parti’li de olsaydım, CHP’li de olsaydım bu seçimde halkımın yanında olacaktım” dedi.

Konuşmaların ardından yıllardır AK Parti’de aktif siyaset yürüten Saran, Barlık ve Altaç’a HDP rozetleri takıldı.