Yaşanan çatışma ortamı, HDP Batman İl Teşkilatı tarafından protesto edildi.
Belediye binası önünde düzenlenen basın açıklamasında, yaşanan süreci çarpıtarak manşetine taşıyan medya gruplarına da tepki gösterildi.

Basın açıklamasına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman milletvekilleri Saadet Becerikli ve Ayşe Acar Başaran, Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, HDP İl Eş Başkanı Rojda Sürücü’nün de katıldı. Toplantıda konuşan Eş Başkan Abdulbari Karaağaç “AKP, savaş politikasını 7 Haziran seçimlerinden sonra HDP’yi merkeze alarak sürdürmektedir. HDP’nin barış istemine rağmen Cumhurbaşkanı, AKP ve havuz medyası bu sese kulaklarını tıkamışlardır. AKP’ye bağlı havuz medyası, adeta birer polis ve savcı gibi çalışmaktadır. Şafak gazetesinin tüm manşetleri savaşı kışkırtan manşetler olmuştur. Batman’da yapmak istediğimiz demokratik basın açıklamalarına izin vermeyen polis, orantısız güç kullanarak halkımıza şiddet uygulamış ve hakaret etmiştir. Her köşede kar maskeli Özel Harekatçılar, panzer ve tomalarla saldırarak halkı evinden çıkamaz duruma getirmiştir. Bu baskıyı görmeyen havuz medyası, HDP’nin halka baskı yaptığını yazmaktadır. Bu haberleri servis edenler, bu gerçeklerin gizlenmesini isteyen güçlerdir.” dedi.

Karaağaç, “Havuz medyası, yapmış olduğu haberler ve manşetlerle kana doymadıklarını göstermektedir. Ama şunu unutmasınlar, zalimin zulmü yanlarına kar kalmayacaktır. HDP, AKP’nin ve havuz medyasının dayattığı savaşa karşı barışın sesi ve halklar arasındaki köprü olmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.