Batman’da Suruç olaylarının ardından yaşanan operasyonlara tepki göstermek için izinsiz yürüyüş yapmak isteyen HDP’lilere polis müdahale etti.
Belediye önünde bir araya gelen HDP’liler buradan Atatürk Parkı önüne doğru yürümek istedi. “Savaşa da barışa da hazırız” pankartı açarak yürüyüş düzenlemek isteyen gurup, polisin uyarılarına rağmen yürümek istedi.

Aralarında HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, HDP İl Başkanı Abdulbari Karaağaç, Batman Belediyesi önünden Atatürk Parkına doğru yürümek istedi.

Emniyet Müdür Yardımcısı İrfan Çubukçu, yürüyüş yapmak isteyen gruba yapılanın yasal olmadığını ve yürüyüşe son verilmesini istedi. Uyarılara rağmen yürümek isteyen guruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Bu sırada HDP Batman Milletvekili Ali Atalan ile Emniyet Müdür Yardımcısı İrfan Çubukçu arasında bir süre gerginlik yaşandı.

Polis yürümek isteyen gruba biber gazı ve TOMA ile müdahale etti. Bu arada özel bir hastane yöneticileri hastanede tedavi gören bazı çocuk hastaların biber gazından etkilendiğini dile getirerek, polise tepki gösterdi. Şehrin bazı mahallelerinde gerginlik devam ediyor.