Batman’ın Yücebağ beldesinde köyler arasında düzenlenen 3. Geleneksel Koç Ödüllü Futbol Turnuvası'nda heyecan dolu anlar yaşandı.

Yücebağ Belde Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen köyler arası futbol turnuvasına Diyarbakır’ın Kulp ilçesi ve Batman’ın Sason ilçesi köylerinden 13 takım katıldı.
Eleme usulü oynanan maçlarda Kulp ilçesine bağlı Sarıçoban köyü ile Sason ilçesine bağlı Yayalar köyleri finale kaldı. İki köy arasında Yücebağ Belde Belediyesinin bahçesindeki sahada karşılaşan iki takım final maçı oynadı. Oynanan final maçında Sason ilçesine bağlı Yayalar Köyünün takımı, Sarıçoban köyünün takımını 9-6 yenerek koç ödülünü almaya hak kazandı. Çekişmeli geçen maçı izleyen seyirciler heyecan içinde takımlarına tezahüratlarda bulunarak destek oldu.

Final maçının ardından Sason Kaymakamı Tekin Dündar ile Yücedağ Belde Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya birinci olan takıma koç ve kupa, ikinci takıma da sadece kupa hediye etti. Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya, bu tür etkinliklerin köyler arası diyalogu arttırdığını belirtti. Komşu köy gençlerinin birbirlerini tanıması adına bu turnuvanın önemli olduğuna dikkati çeken Çetinkaya, “Belediye olarak 3 yıldır bu organizasyonu düzenliyoruz. Çok faydalı geçiyor. Komşu köylerimiz burada bir araya gelip heyecan yaşıyorlar. Hem oynayanlar hem de izleyenler büyük heyecan yaşadı. Beldemiz daha önce hep sorunlarla gündeme gelirdi. Şimdi ise bu tür güzel etkinliklerle gündeme geliyor. Bu da bizi oldukça mutlu ediyor.”