Türkiye Petrolleri’nin(TP) yan kuruluşu olan Turkish Petroleum International Company(TPIC) çalışanları iş akitlerinin feshedileceğini ileri sürerek, Batman’da TP’ye ait 5 kulede üretimi durdurdu.

Batı Raman’daki petrol üretim alanında bir araya gelen yaklaşık 100 işçi sorunun çözülmesi için çağrıda bulunarak, aksi taktirde eylemlerinin devam edeceğini ifade etti. İşçiler adına gazetecilere açıklamada bulunan Hüseyin Altun, dün geceden bu yana eylemlerini sürdürdüklerini söyledi. 12’nci aya kadar devam edeceği yönünde daha önce söz aldıkları iş akitlerinin yarın itibariyle sona ereceğini öğrendiklerini dile getiren Altun, şunları kaydetti;
“Dünden beri sondaj işçileri arkadaşlarımızla birlikte mücadelemize yeniden start verdik. Bu Ramazan ayında emek mücadelemize sahip çıkıyoruz. Burada emekçi arkadaşlarımızla beraber bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Daha önce 12. aya kadar devam edilecek denilen sözleşmelerimizin, iş akitlerimizin yarın itibariyle sona ereceğini öğrendik. Siyasetçiler bizi oyaladı. Kendimize muhatap bulamıyoruz. Bunun üzerine dün akşamdan buyana mücadelemize, eylemimize yeniden başladık. Siyasilerden, bürokrasiden, TP’nin yetkililerinden, TPİC’in yetkililerinden isteğimiz arada ezilen, kurban giden insanlar olmasın. Eğer bugün burada petrol varsa burada çalışan insanların sayesinde var. Alın terimize sahip çıkmak için buradaysak yetkililerde çıkıp bize sahip çıksınlar. Bizim tek derdimiz; sesimizin duyulması, sorunlarımıza çare bulunmasıdır.”

5 ayrı kulede eylemlerini sürdürdüklerini anlatan Altun; “Şuan itibariyle Batman’da Batı Raman sahasında, Diyarbakır’da Botan sahasında ve Adıyaman bölgesi de olmak üzere 4-5 tamamlama kulesinde mücadelemiz devam etmektedir. Bu mücadele sonuna kadar devam edecek. Muhatap alınıp yetkililerin bizler için çözüm üretmek adına konuşuncaya kadar eylemimiz sürecek” dedi.

Bu arada işçilerin eylem yaptığı bölgede jandarma da güvenlik önlemi aldı.